Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

«Καταιγίδα» ρωσικών πυραύλων Iskander από την Κασπία Θάλασσα

Εκτόξευση ρώσικων πυραύλων Iskander-M θα πραγματοποιήσουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε μια προσπάθεια να έχουν σε ετοιμότητα τα συστήματα αυτά, αν και εφόσον απαιτηθεί, αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.

Στο πεδίο βολής του Kapustin Yar, κοντά στην πόλη του Αστραχάν στην Κασπία θάλασσα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των πυραύλων αυτού του τύπου .

«Κατά τη διάρκεια άσκησης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα υλοποιήσουν εκτοξεύση πυραύλων κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες, σε στόχους που θα απέχουν σε απόσταση έως και 300 χιλιόμετρα [186 μίλια]», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου σε σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτήν την απόσταση ότι ξένο πολεμικό πλοίο θα κινείται εντός της Μαύρης Θάλασσας, θα δύναται να εξουδετερωθεί πλήρως. Πρόκειται, σύμφωνα με ειδικούς εμπειρογνώμονες για μία ακόμη επίδειξη ισχύος προς τα τουρκικά πολεμικά πλοία, στην τουρκική κυβέρνηση και στα όποια σχέδια έχει για την Ρωσία.

Σε παλαιότερο άρθρο στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Η Ρωσία αναπτύσσει πυραύλους Iskander-Μ, στην Κριμαία!, είναι γνωστό ότι η Ρωσία έχει αποστείλει κινητές μονάδες πυραύλων Iskander-Μ στην Κριμαία, εδώ και μεγάλο διάστημα .

Αυτού του τύπου οι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς είναι ικανοί να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτοντας βεληνεκές μάχης πάνω από 400 χιλιόμετρα, και κάθε τάγμα πυραύλων επανδρώνεται από 108 ειδικευμένους στρατιώτες.

Το πυραυλικό σύστημα Iskander-M χαρακτηρίζεται από υψηλή κινητικότητα και δύναται να εκτοξεύσει πύραυλο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το βλήμα να ακολουθεί τεθλασμένη και όχι ευθεία τροχιά, για να προσβάλλει το στόχο του προκειμένου να αποφύγει τα αντιβαλλιστικά συστήματα.

Έχει βεληνεκές που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα και χρησιμοποιείται από το ρωσικό πυροβολικό, μπορεί επίσης να φέρει και πυρηνική κεφαλή.

Το σύστημα Iskander-Μ χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή του ακρίβεια και την «φονικότητα» του. Οι ΗΠΑ το θεωρούν ως ένα από τα πέντε πιο απειλητικά ρωσικά οπλικά συστήματα, παγκοσμίως.

Οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander-Μ, στην Κριμαία, σκοπεύουν στον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και της Μολδαβίας που θα αποτελέσει το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης δύσης και Ρωσίας. Στην χάραξη των συνόρων των δύο συνασπισμών συμπεριλαμβάνονται και τα ανοικτά ζητήματα της Βοσνίας, και της Υπερδνειστερίας.



ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...