Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«Κόλαση πυρός» ετοιμάζουν Ρώσοι και Ιρανοί στη Συρία, όχι μόνο για τον ISIS!

Γ. Μοτσάκος 

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
 
(Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ)
Συρία: Μεταστάθμευση 120 ρωσικών αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων και  δύο πολεμικών μοιρών του Ιράν! 

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές από την  Βηρυτό, η Ρωσία θα μεταφέρει τις επόμενες ημέρες 120 υπερσύγχρονα μαχητικά  αεροσκάφη όλων των τύπων στην Συρία. Σε αυτά θα προστεθούν και δύο πολεμικές μοίρες της Ιρανικής πολεμικής αεροπορίας, πιθανόν με F-14 Tomcat, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Τις πληροφορίες αυτές μετέφερε ο δημοσιογράφος Hala Jaber, της εφημερίδας  Sunday Times, ο οποίος  διαθέτει πολλούς  δεσμούς μεταξύ των αξιωματούχων  του συριακού καθεστώτος. Κατά την διάρκεια του πολέμου στην Συρία, ο ίδιος πήρε δύο φορές συνέντευξη από τον Σύρο Πρόεδρο Μ. Άσαντ.

Ένας άλλος δημοσιογράφος που συνδέεται στενά με την «Χεζμπολάχ» και τους Σύρους, είναι ο Eliyadzha Magnier από το Κουβέιτ, ο οποίος εκπροσωπεί την εφημερίδα Al-Rai. Αυτός δήλωσε ότι στην διάθεση των ρωσικών εκστρατευτικού σώματος θα τεθεί  και ένα τρίτο στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά  στην επαρχία Χομς.

Ο Magnier, υπογράμμισε επίσης ότι δίπλα από τα κτίρια του κοινού  επιχειρησιακού αρχηγείου στη Δαμασκό, έχουν μετακινηθεί και είναι στην διάθεση του συριακού στρατού, αριθμός συστοιχιών πυραύλων S-300.

Μόλις ενεργοποιηθούν,  η συριακή κυβέρνηση  θα εκδώσει  επίσημη προειδοποίηση ότι οποιοδήποτε αεροσκάφος, εμφανισθεί  στον εναέριο χώρο της Συρίας χωρίς  προηγούμενο συντονισμό  με την κυβέρνηση θα θεωρείται ως εισβολέας και θα «καταρρίπτεται». Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία προχώρησε στην παράδοση πυραύλων S-300 στην Συρία, και ότι τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα κινδυνεύουν με άμεση κατάρριψη σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής.

22b72f971b317381233d9586950dbab9f3042a86


Η εξέλιξη αυτή, καθώς και η παρουσία ιρανικών μαχητικών  αλλάζει τελείως τα δεδομένα, φέροντας στο προσκήνιο την περίπτωση να συναντηθούν στον αέρα ιρανικά και ισραηλινά αεροσκάφη.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι δύο ιρανικές πολεμικές μοίρες με 24 μαχητικά  αεροσκάφη  θα επιχειρούν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ4 (Tiaz) στην επαρχία Χομς, από κοινού  με δύο ρωσικές μοίρες αεροσκαφών Sukhoi,  που θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο εναντίον του ISIS.

Η Ρωσία εντωμεταξύ δημιουργεί  ένα πολύπλοκο  και ισχυρό σύστημα αεράμυνας πάνω από την Συρία, το οποίο  θα περιλαμβάνει  αντιαεροπορικά συστήματα  Tor M1 / ​​M2 συστήματα  pantsir -S, και αντιπυραυλικά συστήματα μεγάλου  βεληνεκούς S-300 και S-400, «σκεπάζοντας» τον συριακό ουρανό.

Το Κέντρο των ρωσικών εναερίων δραστηριοτήτων στη Συρία θα είναι το αεροδρόμιο Αl-Shary στην επαρχία Χομς. Είναι το πιο σημαντικό στρατιωτικό αεροδρόμιο, Συρία.

Οι ετοιμασίες άλλωστε στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι πυρετώδεις. Επίσης στην  Συρία θα αναπτυχθούν και 4.000 επίλεκτοι στρατιώτες των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, οι μονάδες των οποίων θα είναι  εξοπλισμένες με συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, αυτοκινούμενα πυροβόλα και άλλα σύγχρονα συστήματα. Ο στόχος όλης αυτής της στρατιάς θα  είναι η υποστήριξη των επιθετικών επιχειρήσεων στα διάφορα μέτωπα της Συρίας.

images

Ήδη Ιρανοί μηχανικοί έχουν ολοκληρώσει τις προπαρασκευαστικές εργασίες στη συριακή αεροπορική  βάση Τ4 για να μετασταθμεύσουν  οι δύο μοίρες αεροσκαφών του Ιράν. Το αεροδρόμιο αυτό βρίσκεται κοντά στην περιοχή Al-Sharayyat.


Από ότι διαφαίνεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Βρετανία μαζί με την Τουρκία από την μία μεριά και η Ρωσία, το Ιράν, η Συρία και η Χεζμπολάχ από την άλλη, «μαζεύτηκαν» στην Συρία για το πόλεμο εναντίον του ISIS. Μάλλον όμως για κάτι άλλο συγκεντρώθηκαν όλοι «αυτοί» στην περιοχή, το οποίο έχει προφητευθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια.



ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...