Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μεταφέρουν σε Αιγαίο και Κύπρο την ένταση οι Τούρκοι προκαλώντας ναυτικό επεισόδιο σε κυπριακό πλοίο εντός της ΑΟΖ

«Πριν ο Αλέκτωρ λαλήσει τρις», οι Τούρκοι δείχνουν τις «ακατανόμαστες» προθέσεις τους στην Κύπρο, απαιτώντας από κυπριακό πλοίο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ.

Όχι μόνο δεν αλλάζουν οι Οθωμανοί αλλά προετοιμάζουν και νέες προκλήσεις κατά Ελλάδος και Κύπρου, υλοποιώντας κατά γράμμα τα σχέδια τους για «συγκυριαρχία» από το Αιγαίο έως την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, Τουρκική φρεγάτα, προσέγγισε χθες το απόγευμα στις 3:30, το υπό κυπριακή σημαία και κυπριακής ιδιοκτησίας, ερευνητικό πλοίο «Flying Enterprises», το οποίο βρισκόταν περίπου 30 ναυτικά μίλια νότια της Πάφου, στο ύψος των Κουκλιών, και ζήτησε από το σκάφος να απομακρυνθεί από την περιοχή, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.

Η Τουρκική φρεγάτα με μορφή τελεσιγράφου προς τον καπετάνιο του κυπριακού σκάφους του διεμήνυσε ότι για να επανέλθει στην περιοχή θα πρέπει να ζητήσει την άδεια των τουρκικών Αρχών.

Σημειώνεται ότι το σκάφος που μετέφερε πλήρωμα κυρίως Αμερικανών, έχει ναυλωθεί από αμερικανική εταιρεία και πραγματοποιούσε βυθομετρήσεις και χαρτογράφηση του βυθού για σκοπούς μελλοντικής πόντισης καλωδίων οπτικών ινών.

Η προκλητικότατη ενέργεια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού πραγματοποιήθηκε εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στα όρια των τεμαχίων «1» και «7» της κυπριακής ΑΟΖ. Η φρεγάτα συνέχισε να παρακολουθεί προκλητικά από πολύ κοντινή απόσταση το κυπριακό ερευνητικό σκάφος, έτοιμη δια παν ενδεχόμενο.

Σε προ επταημέρου άρθρο με τίτλο: Επικίνδυνο «τροπάρι» ακολουθούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο το οποίο μυρίζει «σκηνοθετημένο» επεισόδιο, από το pentapostagma.gr, τονίζαμε ότι η Τουρκία γενικώς ακολουθεί μια παραβατική και θρασύτητα συμπεριφορά , παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο, κάτι το οποίο «μυρίζει» σκηνοθετημένο επεισόδιο.

Με δεδομένη την κρίση στο εσωτερικό της λόγω του ΡΚΚ , θεωρείται σίγουρα ότι θα υπάρξει προσπάθεια «εξαγωγής» της προς Ελλάδα μεριά .

Στην προκειμένη περίπτωση, Άγκυρα αποστέλλει συνεχώς πολεμικά πλοία εντός της κυπριακής ΑΟΖ, απαιτώντας χωρίς να της ανήκει βέβαια, την συνεκμετάλλευση της περιοχής, απειλώντας παράλληλα την κυπριακή κυβέρνηση.

Στις Βρυξέλλες οι Τούρκοι φορώντας «προβιά προβάτου» και με σαρδόνια χαμόγελα προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους Ευρωπαίους, σχετικά με την συνεχιζόμενη ροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη κατ΄επέκταση.

Αυτή η καθαρά Οθωμανικής υφής άσκηση της τουρκική εξωτερικής πολιτικής προμηνύει, όπως ακριβώς έχει προφητευθεί, την πρόκληση ακόμα πιο σοβαρού επεισοδίου στο Αιγαίο Πέλαγος , λόγω και της ελληνικής υποχωρητικότητας.

Δεν πρόκειται να σταματήσει η Άγκυρα να «προβάλει» με στρατιωτικά και διπλωματικά μέσα τις νέες απαιτήσεις της στην περιοχή μας. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα πράξουν το καθήκον τους όπου και όποτε απαιτηθεί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Οφείλει όμως και η πολιτική ηγεσία να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος, και να προετοιμάσει την χώρα για αυτό που «έρχεται», και όχι να «συνδιαλέγεται» με τους Οθωμανούς.

Οι Τούρκοι, από την εμφάνιση τους από τα βουνά Αλτάι στην δυτική Κίνα έως σήμερα, ποτέ μα ποτέ δεν τίμησαν καμία συμφωνία εάν δεν του συνέφερε και ας την είχαν υπογράψει. Αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι Έλληνες αξιωματούχοι.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...