Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

«Basileia ton Ouranon»: Ο δίσκος των Jonathan Jackson + Enation στην Ελλάδα!

jjen2
JONATHAN JACKSON + ENATION: «Basileia ton Ouranon»
Η Πεμπτουσία κυκλοφορεί αποκλειστικά στη χώρα μας τη Συλλογή «Basileia ton Ouranon», με τα καλύτερα τραγούδια των Jonathan Jackson + Enation.
Ο Jonathan Jackson είναι γνωστός ηθοποιός του Χόλλυγουντ, με 5 τηλεοπτικά βραβεία Έμμυ στην κατοχή του και πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αμερικανική καθημερινή σειρά «General Hospital».
Εκτός από την υποκριτική ασχολείται και με τη μουσική. Στις μουσικές του αναζητήσεις πλαισιώνεται από το συγκρότημα Enation, από το 2002, και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 9 ολοκληρωμένες δουλειές (LP και EP). Ξεκίνησαν από το Battle Ground της Ουάσιγκτον, ενώ τώρα έχουν την έδρα τους στο Nashville του Τένεση. Κινούνται στο χώρο της ροκ (Euro, alternative, pop rock), με κύρια μουσική επίδραση από τους U2 και γενικά από την ευρωπαϊκή pop rock σκηνή.
Ο Jonathan Jackson είναι ο συνθέτης και ο στιχουργός του συγκροτήματος και όπως δηλώνει, επεξεργάζεται ιδιαίτερα το στιχουργικό μέρος των τραγουδιών τους. Το Πάσχα του 2012 βαπτίστηκε Ορθόδοξος.
Ο ίδιος εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του που θα κυκλοφορήσει η συλλογή “Basileia ton Ouranon” από την Πεμπτουσία αποκλειστικά στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στην Πεμπτουσία που είχε παραχωρήσει τον Απρίλιο του 2015, δήλωσε σχετικά με την μουσική του:
«Νομίζω ότι ο στόχος στη μουσική, όπως είχε πει ο Bob Dylan, η υψηλότερη μορφή τραγουδιού είναι η προσευχή. Και το πιστεύω αυτό. Και ο Bob Dylan και ο Bono και μερικοί άλλοι καλλιτέχνες, είπαν ότι τα καλύτερα μουσικά κομμάτια μας δεν είναι γραμμένα από εμάς, εμείς απλά τα ανακαλύψαμε, αυτά ήταν ήδη γραμμένα, και εμείς απλά τα ανακαλύψαμε. Οπότε έχουμε μία σχέση με το Θεό, ο οποίος «περπατά στο δωμάτιο» κατά κάποιο τρόπο, για να δημιουργηθεί κάτι το οποίο θα έχει πραγματική αξία. Η προσευχή για εμένα, στους στίχους και στη μουσική, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα, για να υπάρξει ένα είδος θεραπείας, ένα είδος αφύπνισης και πόθου για το Θεό. Συνεπώς, η μουσική αυτή δεν είναι γραμμένη μόνο για Χριστιανούς, αλλά είναι για τον καθένα, και θέλω η μουσική και οι στίχοι μου να μιλούν στους ανθρώπους ανεξάρτητα με το πού βρίσκονται.
Το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι φτιαγμένο για τον κόσμο. Προσπαθούμε να είμαστε στο σωστό δρόμο και να τραβούμε τον κόσμο σ’ αυτόν, χωρίς να κάνουμε κήρυγμα, αλλά με το να τον εμπνέουμε και να τον οδηγούμε… στον χώρο της καλοσύνης, της ευσπλαχνίας και της αγάπης».

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός,  Μ. Νουάρου 22, 151 26   Μαρούσι,
τηλ. 210-6141171 contact@pemptousia.gr

 
http://www.pemptousia.gr/2015/12/basileia-ton-ouranon-o-diskos-ton-jonathan-jackson-enation-stin-ellada/


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...