Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Καινούργιο το μισό και πλέον οπλοστάσιο της Ρωσίας το 2016

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
Γιούρι Μπορίσοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Rossiya-24», ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2016, το 52,4% του ρωσικού οπλοστασίου θα αποτελείται από προηγμένα οπλικά συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας.
Ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η πρώτη πενταετία του προγράμματος εκσυγχρονισμού έχει ως προτεραιότητα την παράδοση προηγμένων οπλικών συστημάτων στις ένοπλες δυνάμεις και ανέφερε ως παράδειγμα τους εκτοξευόμενους από πολεμικά πλοία πυραύλους κρουζ τύπου Kalibr και τους αεροεκτοξευόμενους πυραύλους τύπου κρουζ X-101.
Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, η έναρξη νέου σταδίου εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αναβάλλεται για το 2017, έναντι του 2016 που ήταν προγραμματισμένο, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, μια απόφαση που έλαβε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.


Έφτασαν οι ρωσικοί Kalibr στη Μεσόγειο… σε υποβρύχιο

Ρωσικό υποβρύχιο με πυραύλους τύπου κρουζ Kalibr φέρεται να βρίσκεται ήδη στις συριακές ακτές. Το ίδιο υποβρύχιο είχε, στα τέλη Νοεμβρίου, πλήξει την «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών Ράκα με πυραύλους του τύπου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε, την πληροφορία. Το υποβρύχιο «Rostov», γνωστό στο ΝΑΤΟ ως βελτιωμένο Kilo, είναι το πρώτο από τα σκάφη τρίτης γενιάς της κλάσης Varshavyanka.
Το υποβρύχιο έχει ενσωματωμένη τεχνολογία stealth και θεωρείται πως έχει το μικρότερο ακουστικό ίχνος υποβρυχίου στον κόσμο. Το υποβρύχιο φέρει οκτώ τορπιλοσωλήνες των 533mm και πυραύλους Kalibr-PL, την έκδοση υποβρυχίων του ναυτικού αυτού πυραύλου.
Το υποβρύχιο είναι συμβατικής πρόωσης και έχει εκτόπισμα 4.000t. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 300 μέτρων και να αναπτύσσει ταχύτητα, σε κατάδυση, 20 κόμβων. Έχει πλήρωμα 52 ανδρών και μπορεί να παραμείνει στη θάλασσα επί 45 χωρίς ανεφοδιασμό.




http://www.defence-point.gr/news/?p=142743

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...