Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικοί πύραυλοι BUK και S-400 Triumf θα εγκατασταθούν στο Πρέσεβο δίπλα στην αμερικανική βάση στο Κοσυφοπέδιο!!

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα η είσοδο της Ρωσίας  στα Βαλκάνια θα επιφέρει τεκτονικού τύπου αλλαγές.
Συγκεκριμένα η αμυντική συμφωνία με την Σερβία, και ο εφοδιασμός  του Βελιγραδίου με ισχυρά  συστήματα πυραύλων, έχει συγκλονίσει την Δύση, αλλά και την κοινή γνώμη στην Σερβία.
Στο πλαίσιο της αμυντικής  συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015  στην Μόσχα,  μεταξύ του Πρωθυπουργού της Σερβίας Βούτσιτς και του ομολόγου του Ντιμτρι Μεντβέντεφ, το Βελιγράδι επέτυχε  μια συμφωνία  αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων  για την αγορά  ρωσικών οπλικών τα οποία θα προσδώσουν στρατηγική υπεροχή στην  σερβική κυβέρνηση.
Δύο από αυτά συστήματα αφορούν τον ισχυρό  αντιαεροπορικό πύραυλο BUK και τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 Triumf,  αναμένεται να εγκατασταθούν κοντά στην κοιλάδα του Πρέσεβο, λίγα χιλιόμετρα  μακριά, από την περιοχή Ferizaj στο Κοσσυφοπέδιο, στην οποία ευρίσκεται  η μεγαλύτερη  στρατιωτική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών με την επωνυμία  «Bondsteel» .
Η συμφωνία που υπεγράφη στην Μόσχα από τον Σέρβο Πρωθυπουργό  θεωρείται ως μια πολιτική που  «πατάει σε δύο πόδια », αναφέρουν οι Αλβανοί, γιατί από τη μία πλευρά η Σερβία διατηρεί  καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και είναι έτοιμη να υπογράψει με την ΕΕ, ενώ από την άλλη πλευρά φέρνει τους Ρώσους με τα τρομερά όπλα τους στα Βαλκάνια, κάτι  το οποίο θα φέρει  το άρωμα του  πολέμου στην περιοχή. Στην Σερβία υπάρχουν όντως δύο αντικρουόμενες απόψεις, σχετικά με την δύση. Μετά όμως από την γερμανική απαίτηση για παράδοση του Κοσυφοπεδίου  στους Αλβανούς το πολιτικό σκηνικό άλλαξε.
Μια κατάσταση παρόμοια με την στάση της Σερβίας στον δεύτερο παγκόσμιο  πόλεμο   , όταν για λίγες ημέρες η χώρα είχε προσχωρήσει στο άξονα. Πατριωτικές θα δυνάμεις εντός της χώρας  όμως , ανέτρεψαν την κυβέρνηση και αποχώρησαν απο τον γερμανικό άξονα.Το ίδιο συνέβη  και τώρα.
Η παρουσία των Ρώσων στην Σερβία έχειν διασπείρει τον φόβο και σε χώρες σαν την Κροατία που φοβάται μην χάσει τα κεκτημένα της, που ‘’πήρε‘‘. σε βάρος της Σερβίας το 1995.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Ράνκο Όστογιτς, δήλωσε πριν από δύο ημέρες ότι «νιώθουμε ασφαλείς, γιατί είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και δεν φοβόμαστε  οποιαδήποτε επίθεση». Η ψυχούλα του το ξέρει.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η συμφωνία της Σερβίας με την Ρωσία έχει θορυβήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες, καθώς και το Βερολίνο.
Αυτή η πολιτική που προωθείται από τον Βούτσιτς θα τελειώσει με την εγκατάσταση συστημάτων της ρωσικής  αντιπυραυλικής άμυνας, η οποία θα φέρει απαραίτητα την επέμβαση του ΝΑΤΟ, τονίζουν ξένοι αναλυτές . Οι αξιωματούχοι  της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αναμένεται να ζητήσουν την αποσαφήνιση της κατάστασης, και θα εξετάσουν σενάριο εγκατάστασης αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Κροατία, ή ίσως στην Αλβανία, καθώς σε άλλες  χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ στο Μαυροβούνιο η κυβέρνηση με το ‘‘έτσι θέλω‘‘ προσπαθεί να σύρει την χώρα  στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ο φαύλος κύκλος των γεωπολιτικών κινήσεων στα Βαλκάνια , περιοχή άμεσης προτεραιότητας για την Ελλάδα, μόλις έχει ανοίξει. Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν, από εδώ και στο εξής , θα εμφανίζει ένα ολοένα και πιο σκληρό και απειλητικό  ‘‘πρόσωπο‘‘  προς την  δύση ‘ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των περιοχών που ενδιαφέρουν η περικλείουν την Ρωσία. Ο λόγος είναι η ‘’περικύκλωση‘‘ της Ρωσίας  από το ΝΑΤΟ.
Σε παλαιότερο άρθρο από την ιστοσελίδα μας με τίτλο (Σερβικό Κόμμα: Ετοιμάζουν αντι-ρωσική « χρωματιστή επανάσταση» στην Σερβία), είχαμε αναφέρει ότι το πολιτικό κόμμα «Τρίτη  Σερβία», ανακοίνωσε ότι κάτω από άκρα μυστικότητα στην χώρα προετοιμάζεται η διεξαγωγής μιας νέας « επανάστασης τύπου Μαϊντάν», προσομοιάζοντας στο   ουκρανικό μοντέλο, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Vzgliad.ru.
Το κόμμα αυτό τονίζει ότι η χρωματιστή επανάσταση θα είναι ανοικτά αντι-ρωσικού  χαρακτήρα και θα στρέφεται ενάντια στις σχέσεις την νυν  σερβικής κυβερνήσεως  με την Μόσχα.  Ειδικότερα, οι διοργανωτές του αυθόρμητου «κινήματος», έχουν ως στόχο την  εξάλειψη  όλων των κοινών σχεδίων με την Ρωσία, ενώ για την ίδια την Σερβία « προβλέπεται» ακόμη και μερική απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.!!
Ποια θα είναι η στάση της Μόσχας σε ένα τέτοιο πιθανό σενάριο  δεν μπορεί να εκτιμηθεί προς το παρόν, αλλά σίγουρα θα είναι ισόποσης δύναμης και ισχύς . Πάντως η αποκάλυψη τέτοιων σχεδίων έχει  προκαλέσει σάλο και στην  ίδια την Σερβία.
Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα που προετοιμάζεται στα Βαλκάνια,  η Ελλάδα πρέπει να βρει την διέξοδο από τα προβλήματα της, για να μπορέσει να ‘’παρακολουθήσε鑨 τα σχεδιαζόμενα εδώ και πολλά χρόνια. Από τα Βαλκάνια θα ανάψει με μια ‘‘φωτιά μεγάλη‘‘, είχαν προφητέψει οι Άγιοι πατέρες, για όσους δεν πιστεύουν στις προφητείες.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...