Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς εκβιάζει πολιτικά για την εκλογή του ΠτΔ με το μπλοκάρισμα της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ευθέως και χωρίς περιστροφές, ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην κομματική επιτροπή της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, έθεσε στην ουσία το εξής δίλημμα: "Αν δεν εκλεγεί τώρα ΠτΔ και δεν παραμείνει στην εξουσία ο κ. Σαμαράς, τότε και οι Έλληνες θα στερηθούν ένα σύγχρονο δημοκρατικό Σύνταγμα". Δηλαδή, όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει και το είχαμε γράψει κατ' επανάληψη, ότι η κυβέρνηση στο τέλος θα συναρτήσει την εκλογή του ΠτΔ με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα είπε κατά λέξη:
«Κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομαλά, στις αρχές του επομένου έτους και για να μην διακοπεί η διαδικασία της Συνταγματικής μας Αναθεώρησης. Που θα αφαιρούσε, αν την διέκοπταν, από τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από την ελληνική νεολαία, το δικαίωμα στη νέα εποχή που ζούμε, να αναπτύξουν ελεύθερα τα όνειρά τους και με τη βοήθεια ενός μεταρρυθμιστικού σύγχρονου, καινοτόμου, καινούργιου Συντάγματος». Με λίγα λόγια, αν δεν εκλεγεί ΠτΔ και ως εκ τούτου διαλυθεί η Βουλή, τότε μπλοκάρεται και δεν πρόκειται να ξεκινήσει νέα διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος πριν περάσουν πέντε χρόνια. Δηλαδή μετά το 2020 και βλέπουμε!!!

Σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 6 του Συντάγματος: «Δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης». Προσέξτε τι λέει το Σύνταγμα: «από την περάτωση της προηγούμενης» που θα αρχίσει. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

Στην ουσία δηλαδή είπε, ότι ξεκινάει την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία απαιτεί τουλάχιστον 6 μήνες για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της στην παρούσα Βουλή και αν δεν ψηφιστεί νέος ΠτΔ τον Φεβρουάριο και διαλυθεί η παρούσα Βουλή, τότε κι αυτός μπλοκάρει με τον τρόπο αυτό την αναθεώρηση του Συντάγματος τουλάχιστον για μια πενταετία.

Εκβιάζει έτσι πολιτικά ο κ. Σαμαράς, όλους τους βουλευτές και το λαό, να τον ανεχθούν στην εξουσία μέχρι το 2016, διαφορετικά και αυτός θα στερήσει στον ελληνικό λαό ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Σύνταγμα.

Καλύτερα όμως έτσι. Καλύτερα που γίνεται αυτό το πολιτικό παιχνίδι με το Σύνταγμα. Πραγματικά μας χαροποιεί. Ίσως με τον τρόπο αυτό καταλάβει τελικά ο λαός ότι πρέπει, έπειτα από 200 χρόνια, να ανατρέψει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και να φτιάξει ο ίδιος μόνος του το Σύνταγμά του, χωρίς πενταετίες, ασυλίες και άλλα και άλλα παραμύθια. Ας το ελπίσουμε. 
 


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...