Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πολεμικό Ανακοινωθέν Κομπάνι: Οι Κούρδοι θερίζουν τζιχαντιστές!

Ακόμα 23 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έπεσαν νεκροί στις τελευταίες μάχες...
στην Κομπάνι από τους Κούρδους μαχητές του YPG, ενώ η πολιορκία της πόλης συνεχίζεται για 56η ημέρα.
Σε πολεμικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι Κούρδοι του YPG αναφέρεται ότι κατάφεραν να απελευθερώσουν νέες περιοχές στην Κομπάνι, παρά τις σημαντικές ενισχύσεις που έχουν λάβει εκ νέου οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, που συνεχίζουν το βομβαρδισμό της πόλης.
Το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό μέτωπο της Κομπάνι, μαίνονταν σφοδρές μάχες, με το Ισλαμικό Κράτος να σφυροκοπά τις θέσεις των Κούρδων με βαρύ πυροβολικό.
«Οι θέσεις μας κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις ορδές των τζιχαντιστών στην Kaniya και παρά τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς πετύχαμε να ανακτήσουμε ορισμένες περιοχές που είχαν στον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές» αναφέρει η ανακοίνωση του YPG, στην οποία τονίζεται ότι 13 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα στην γύρω περιοχή.
Στο δυτικό μέτωπο της Κομπάνι 8 ακόμα ισλαμοφασίστες έπεσαν νεκροί από σφοδρές συγκρούσεις στα χωριά Minaze και Izea.
Στις μάχες που έλαβαν χώρα στο νότιο μέτωπο της πολιορκημένης Κομπάνι, ο αριθμός των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν δεν έχει αποσαφηνιστεί με σιγουριά, παρά το γεγονός ότι ήταν πιο ήπιες σε σχέση με τα άλλα μέτωπα. Πάντως, δύο μέλη του ISIS βρήκαν το θάνατο όταν οι Κούρδοι κατάφεραν να βομβαρδίσουν το όχημά τους, 5 χλμ από το κέντρο της Κομπάνι.
Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ένας Κούρδος μαχητής που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις χθεσινές συγκρούσεις δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί της Δευτέρας.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...