Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η Ουάσιγκτον συγκλονίστηκε με τις αποδόσεις των ρωσικών ειδικών δυνάμεων


Οι Ρωσικές ειδικές δυνάμεις στην Κριμαία, εντυπωσιάσανε με την υψηλή απόδοσή τους, αλλά δεν πέρασε  απαρατήρητος και ο εκσυγχρονισμός τους.

 Οι Ρώσοι είχαν τελείως εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό, ώστε ακόμη, και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν αντιλήφθηκαν, πλήρως,  τα γεγονότα στην Χερσόνησο.

Η Κυβέρνηση και το Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον  αναζητούν πώς οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις έχουν γίνει τόσο ισχυρή, γρήγορη και αποδοτική δομή.

Το κύριο ερώτημα είναι – ποια είναι η υποστήριξη σε αυτό, ορισμένων δυτικών χωρών.
Μια συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης υπόκειται πάντοτε σε σαμποτάζ ή έλεγχο από την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον.

Το 2011, η γερμανική εταιρεία Rheinmetall υπέγραψε συμφωνία ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων για να δημιουργήσει ένα προπονητικό κέντρο προσομοίωσης για τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Σε αυτό το κέντρο εκπαιδεύονται 30.000 στρατιώτες ανά έτος. Έγινε γνωστό ότι Γερμανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και στρατηγοί διδάσκουν τους Ρώσους ομολόγους τους- και αυτό είναι κάτι το οποίο η Ουάσιγκτον το υποψιάζεται επί χρόνια.

Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall Defence, συνέχισε να τηρεί το συμβόλαιό της με τη Ρωσία, ακόμη και μετά  τον έλεγχο της Κριμαίας από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

Η Γερμανική Κυβέρνηση πρότεινε να καταγγελθεί η σύμβαση με τη Ρωσία, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον υποψιάζεται ότι οι Γερμανοί ειδικοί συνεχίζουν να εργάζονται με τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει  να κάνει τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ να σταματήσουν κάθε στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, μέχρι να αποσυρθεί από την Ουκρανία» δήλωσε Αμερικανός  γερουσιαστής  στην ιστοσελίδα «Stratrisk» (Strategic Risk).



Ομάδα εμπειρογνωμόνων στη Γερουσία κοινοποίησαν έγγραφο το 2012 ότι η γερμανική εταιρεία έχει συνεργασθεί με τη ρωσική κρατική εταιρεία «Oboronservis» [«Recent Sales of Military Equipment and Technology by European NATO Allies to Russia»].

Η Ουάσιγκτον είδε με οργή τον πιο σημαντικό εταίρο της στην Ευρώπη να συνεργάζεται με τους Ρώσους. Όλα αυτά κλιμακώνονται από το γεγονός ότι οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν πόσο καιρό οι Γερμανοί συνεργάζονται στρατιωτικά με τη Ρωσία.

Στρατηγοί των ΗΠΑ σοκαρίστηκαν από το βελτιωμένο επίπεδο απόδοσης και την πολεμική ικανότητα που ανέπτυξαν οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις, από την τελευταία φορά που είδαν τους Ρώσους στη Γεωργία το 2008.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποκαλύφθηκαν πόσοι πολλοί αμερικανοί κατάσκοποι έχουν ριχθεί στη Γερμανία, κυρίως από την NSA που υπέκλεπταν ακόμη και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της Άνγκελα Μέρκελ.

Η Ρωσία και η Γερμανία συνεργάζονται οικονομικά. Έτσι, για παράδειγμα, η Γερμανία παίρνει φυσικό αέριο σε προνομιακή τιμή, χαμηλότερη από τη Ρωσία, επειδή μαζί γερμανικές και ρωσικές εταιρείες αναπτύσσουν τα πεδία φυσικού αερίου στην επικράτεια της Ρωσίας.

Ανάλυση δεικνύει ότι μόνο το 2013, η Γερμανία εισήγαγε εμπορεύματα στη Ρωσία αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γερμανία δεν είναι και τόσο ερωτευμένη με την ιδέα της επιβολής αντιρωσικών  κυρώσεων,  και η Ουάσιγκτον γνωρίζει ότι επιβάλλει μόνο κυρώσεις κατά ορισμένων πολιτών της Ρωσίας.

Οι γερμανικές εταιρείες και ο Σύνδεσμος Τέχνης της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι είναι αντίθετοι με την επιβολή κυρώσεων κατά της  Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι το μετέπειτα «φαινόμενο αναπήδησης» θα πλήξει και τη Γερμανία, σύμφωνα με την πηγή.
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...