Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τουρκία: Αυτόνομη ανακήρυξαν οι Κούρδοι και την Σιλόπη (βίντεο).

Μετά την πόλη Τσίζρε οι Κούρδοι ανακήρυξαν την αυτονομία και στην πόλη Σιλόπη.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη αφού στην Σιλόπη είναι το μοναδικό συνοριακό πέρασμα της Τουρκίας προς το Ιράκ.
Εκτός αυτού είναι και η πόλη από όπου περνά ο αγωγός Κιρκούκ – Σεϊχάν από όπου περνά το πετρέλαιο του βόρειου Ιράκ προς την Μεσόγειο.
Η ανακήρυξη της αυτονομίας έγινε σε μεγάλη εκδήλωση που περιελάμβανε και παρέλαση μαχητών της YDG-H, δηλαδή το Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας.
Πρόκειται ουσιαστικά για την νεολαία του PKK, που είχε ανακηρύξει την αυτονομία και στο Τσίζρε.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, οι εκατοντάδες μασκοφόροι Κούρδοι, ορισμένοι δε φορούσαν και μάσκες των Anonymous, κρατούσαν σημαίες του Κουρδιστάν και πλακάτ με την φωτογραφία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Μετά την ανακήρυξη,μ σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Ζαμάν, οι Κούρδοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν ορύγματα και να στήνουν μπλόκα σε κεντρικά σημεία της πόλης στις γειτονιές Σουρ, Κούντι και Νουρ προκειμένου να εμποδίσουν τους Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς να μπουν στην πόλη τους.
Η Σιλόπι αποτελείται από 3 δήμους και 23 χωριά και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει 80 χιλιάδες κατοίκους, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι.












tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...