Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Προκαλούν και απειλούν οι Τούρκοι… «Θα στείλουμε τα πλοία μας αν κηρυχθεί ΑΟΖ»!

σχόλιο Γ.Θ : Με το Σαμαροπασοκισμό που κυβερνάει την δυστυχισμένη αυτή Πατρίδα είναι εγγυημένο ότι είτε ξεχνάμε την ΑΟΖ στην παρούσα φάση είτε μοιράζονται τα κοιτάσματά ΜΑΣ.



Νέα τουρκική πρόκληση, αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος τόνισε πως δεν έχουν καμία εγκυρότητα οι εργασίες γεώτρησης και έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Συνέχισε λέγοντας πως πρέπει το συντομότερο ο Ελληνοκύπριος αλλά και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής να επισκεφθούν την Τουρκία και την Ελλάδα αντίστοιχα και να γίνουν δεκτοί σε επίπεδο υπουργών, σύμφωνα με το κυπριακές δημοσιογραφικές πηγές.
Σε συνέντευξή του στο κανάλι 24, ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι “οι εν λόγω χώρες παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες (έρευνας και γεώτρησης) εξαιτίας των συγκυριών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή”.
“Είπαμε πως αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλουμε τα πλοία μας εκεί. Τα βήματα που έκαναν δεν ωφελούν στην λύση”, είπε ο Μ. Τσαβούσογλου.
Επίσης ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι και το ψευδοκράτος έχει δικαιώματα επί των πηγών της περιοχής.
“Ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι έρευνες πετρελαίου δεν αποτελούν επίδειξη καλής πρόθεσης. Ενώ από την μια οι πλευρές αναζητούν διάλογο για την ειρήνη, εάν λέτε ας συνεχιστούν οι γεωτρήσεις τότε πείτε και στην `ΤΔΒΚ` ας κάνουμε μαζί τις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Αν και αυτό δεν γίνεται ας ιδρυθεί μια κοινή εταιρεία, να γίνουν έρευνες και να διαμοιραστούν τα εισοδήματα. Αντί αυτού εσείς δίνετε ως δικαιολογία την αποστολή του Μπάρμπαρος και αποχωρείται από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Ελληνοτουρκική συνάντηση Πτεράρχων στην Κωνσταντινούπολη
Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας πτέραρχος συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του με αφορμή έναν γάμο.
Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr,  είχε λάβει εδώ και καιρό πρόσκληση για το γάμο του παιδιού του, αλλά μετά τατελευταία γεγονότα σε Αιγαίο και Κύπρο, υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για το αν θα έπρεπε ο κ.Βαίτσης να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Το ταξίδι έγινε τελικά, πιθανότατα όμως ο Έλληνας ανώτατος αξιωματικός «μετέφερε» και διπλωματικές συζητήσεις στη βαλίτσα του.

http://www.crashonline.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...