Πολιτικοί και κόμματα ζητούν στήριξη από την εκκλησία
σχόλιο Γ.Θ : Το ράσο των Πατέρων μας δεν είναι ούτε πράσινο, ούτε ψευτογαλάζιο, ούτε κόκκινο.
Είναι μαύρο. Είναι πάνω από τα κόμματα που μας κάνουν κομμάτια.
Όπως λέει ο Γέροντάς μου... "Οι ρασοφόροι δεν πρέπει ούτε καν να ψηφίζουμε, γιατί ως Πατέρες πρέπει να αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά μας χωρίς διαχωρισμούς και προτιμήσεις".
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουν να συμβουλεύουν και προτείνουν στα πνευματικοπαίδια τους ΚΑΙ πολιτικά...


Σε νέες μεθόδους πέρασαν τον τελευταίο καιρό οι έλληνες πολιτικοί εξαιτίας της μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης που φαίνεται να πλησιάζει και να φοβίζει τους περισσότερους από αυτούς λόγω βεβαρημένου παρελθόντος.
Ο λαός της εκκλησίας που μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει «δοθεί» μαζικά και ουσιαστικά σε καμία παράταξη, είναι μια υπολογίσιμη δύναμη για τις εκλογές την οποία δεν θα ήθελε κανείς να χάσει.
Έτσι επιστρατεύοντας όλες τις γνωριμίες του ο κάθε πολιτικός, βουλευτής ,υπουργός κλπ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια κάποιου είτε μητροπολίτη είτε ηγουμένου με πνευματική και ηγετική δύναμη προκειμένου να ευνοηθεί από τους πιστούς που επηρεάζει .
Και δεν θα μιλήσουμε για τις επισκέψεις Σαμαρά και Τσίπρα στο Άγιο Όρος ούτε για την παρουσία Σαμαρά στην πρόσφατη χειροτονία Μητροπολίτη στην Αθήνα . Θα μιλήσουμε για όλους αυτούς τους πολιτικούς που στο παρελθόν δεν δίστασαν να πάρουν αποφάσεις εναντίον της εκκλησιαστικής περιουσίας , πνευματικής δυναμικής αλλά και υποθέσεων που αφορούσαν μοναστήρια καθώς και του αντιρατσιστικού νόμου και όμως σήμερα ακολουθούν άλλη τακτική. Αυτήν της ταπεινότητας και της μετανοίας.
Κρέμασαν τα κομποσκοίνια τους στο χέρι ζήτησαν συγχώρεση από ιεράρχες ζήτησαν συμφιλίωση και παρακαλούν τώρα για βοήθεια στην πολιτική τους εδραίωση.
Μητροπολίτες με δυναμική και επιρροή στον κόσμο έχουν περικυκλωθεί από πολιτικούς κάθε κόμματος . Υπουργοί της κυβέρνησης έχουν πάρει εντολές να πλησιάσουν την ηγεσία της εκκλησίας αλλά και χαρισματικούς πνευματικούς για να βοηθηθούν στο έργο τους.
Ξέρουν καλά ότι μετά από αυτήν την τραγική πορεία της χώρας λόγω μνημονιακής πολιτικής πολλοί από αυτούς δεν θα έχουν κανένα μέλλον κι έτσι η μόνη τους ελπίδα είναι να κερδίσουν τους πιστούς και αυτούς που βοηθιούνται από την εκκλησία στην εποχή της κρίσης .
Σύσσωμη λοιπόν η κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταστρώσει το σχέδιο «κοντά στους ποιμένες και τους πιστούς» για να κερδίσουν όσο μπορούν το χαμένο τους γόητρο .
Μερικοί όμως από τους Μητροπολίτες και γενικότερα τους ιεράρχες που τυγχάνει να είναι και λίγο πιο προχωρημένοι από άλλους που αρέσκονται να έχουν δίπλα τους πολιτικούς, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κλείσει την πόρτα τους στα μούτρα κάποιων γνωστών πολιτικών που το φυσούν και δεν κρυώνει.
Ποιος ξέρει ίσως από αυτήν την προσπάθεια τους κάποιοι από αυτούς να μάθουν και τι σημαίνει «ταπείνωση.»

http://www.hellasforce.com/blog/politiki-ke-kommata-zitoun-stirixi-apo-tin-ekklisia/