Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Απειλές Ομπάμα προς το Ισραήλ.

σχόλιο Γ.Θ : Μακάρι ο σιωνιστικός εμφύλιος να έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις. Θα σωζόταν ο κόσμος όλος...
 
Πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει απειλήσει... να μην υποστηρίξει το Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν βέτο σε ψηφίσματα κατά του Ισραήλ.

Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύουν το Ισραήλ να χτίσει στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, και το υποχρεώνει να υποχωρήσει στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967.

Όπως σημειώνει η εβραϊκή εφημερίδα Maariv η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, είπε στον υπουργό άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ότι μια τέτοια απειλή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι πραγματική.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίες οι χαρακτηρισμοί από το Λευκό Οίκο  κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού ως «κουτσουλιά», «ανόητο», «δειλό».

Το βέτο που χρησιμοποιούσε η Αμερική για να προστατεύσει το Ισραήλ από τις καταστροφικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θεωρούνταν ως ‘ιερή αρχή’, που κανένα πρόεδρος μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να προδώσει.

Το θέμα δημιουργήθηκε από την επιμονή του Βενιαμίν Νετανιάχου να χτίσει εβραϊκούς οικισμούς στο κατεχόμενο τμήμα της Παλαιστίνης, παρά τις προειδοποιήσεις του Μπαράκ Ομπάμα.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...