Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ρωσία: Στέλνει στρατηγικά βομβαρδιστικά σε Κόλπο του Μεξικού και Καραϊβική για περιπολίες!

Η απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει περιπολίες στρατηγικών βομβαρδιστικών στον Κόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική  έχει προκαλέσει ιδιαίτερή ανησυχία στις ΗΠΑ.
Οι περιπολίες αυτές πρόκειται να φέρουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-90MS  Brear –H ακόμη πιο κοντά στις αμερικανικές ακτές.
Η έναρξη πτήσεων που οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν «ως ψυχροπολεμικές πτήσεις» ανακοινώθηκε από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu μαζί με την εξαγγελία από τον Ρώσο υπουργό για ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.
«Η αποστολή των Bear-H εν μέρη σχετίζεται  του με την κατάσταση στην Ουκρανία, την διαμόρφωση αντι-ρωσικών αισθημάτων και την υιοθέτηση αντι-ρωσικών συμπεριφορών στο ΝΑΤΟ και στην παρουσία ξένων δυνάμεων δίπλα από τα σύνορά μας» είπε ο Shoigu.
«Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο σχηματισμός επαρκών και ισχυρών δυνάμεων στην Κριμαία είναι πρώτης προτεραιότητας για εμάς» συμπλήρωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας λέγοντας ακόμη ότι οι πτήσεις ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών θα γίνονται και κατά μήκος των ρωσικών συνόρων όπως και στον Αρκτικό. 
«Σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε στρατιωτική παρουσία στο δυτικό Ατλαντικό, στον ανατολικό Ειρηνικό όπως και στην Καραϊβική  και τον Κόλπο του Μεξικού. Εξαιτίας αυτού ρωσικά βομβαρδιστικά θα ξεκινήσουν περιπολίες κατά μήκος των συνόρων και πάνω από τον αρκτικό ωκεανό» , συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Ρώσου υπουργού Άμυνας Αμερικανός ανώτατος στρατιωτικός δήλωσε ότι η απόφαση των Ρώσων να στείλουν στρατηγικά βομβαρδιστικά κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού» δεν έχει προηγούμενο» όπως είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως η χώρα αυτή ποτέ τον έχει κάνει μέχρι τώρα ακόμη και κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου».
Ο επίσημος, ο οποίος δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του, συμπλήρωσε πως οι πτήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών στη Β. Αμερική και τον Αρκτικό έχουν μείνει σταθερές με περιπτώσεις τον χρόνο.
Από την πλευρά του ο ταξίαρχος Steve Warren, εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους αναφορικά με τις δηλώσεις Shoigu:
«Οι Ρώσοι έχουν πραγματοποιήσει περιπολίες στον Κόλπο του Μεξικού και στο παρελθόν και έχουμε δει το ρωσικό Ναυτικό να επιχειρεί επίσης εκεί. Αυτά είναι διεθνή ύδατα .Είναι απαραίτητο όμως οι Ρώσοι να πραγματοποιήσουν τις αποστολές αυτές με ασφάλεια και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε πει πως οι πτήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών αφορούν αλλά και αναγνωριστικών αφορούν μεταξύ άλλων ¨»αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ξένων δυνάμεων όπως και καταγραφή των ναυτικών επικοινωνιών».


http://www.sarc.gr/readmore.php?id=2569308&grp=1160355

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...