Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Νότος και Ανατολή ζητούν την στρατιωτική ομπρέλα της Ρωσίας! «Σεισμός» στον πλανήτη

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις εντός Ρωσίας, τις οποίες ο Πούτιν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για την εδραίωση της δύναμής του, η «Αρκούδα» δυναμώνει σημαντικά σε εξωτερικό επίπεδο!

Όπως γράφει το Ria Novosti:

Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmajid Tebbun είπε ότι η υποστήριξη της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής όπλων στην δημοκρατία, της επιτρέπει να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και καμία εξωτερική πίεση δεν θα επηρεάσει τις αλγερινο-ρωσικές σχέσεις: «Χάρη στην υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που μας παρέχει όπλα, διατηρούμε την ανεξαρτησία μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Παρά την κατανοητή σημασία της δήλωσης ενός εκ των κυρίων αγοραστών ρωσικών όπλων (μαζί με την Ινδία , την Κίνα και την Αίγυπτο ), ο Tebbun εκφράζει μια προφανή και σημαντική τάση: όλο και περισσότερες χώρες θεωρούν την αγορά ρωσικών όπλων ως την καταλληλότερη για τον σύγχρονο τεχνολογικό πόλεμο.

Το 2022, το σύστημα στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας (MTC) της Ρωσίας δέχτηκε άνευ προηγουμένου πίεση κυρώσεων και ολόκληρη η δύναμη της συλλογικής Δύσης προέβη σε απειλές και εκφοβισμό υφιστάμενων και πιθανών αγοραστών ρωσικών όπλων.

Ωστόσο, η καταστροφή που υποσχέθηκαν οι κασσάνδρες δεν έγινε. Όχι μόνο το επίσημο χαρτοφυλάκιο των εξαγωγικών στρατιωτικών παραγγελιών παρέμεινε στο επίπεδο των προηγούμενων ετών (περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια, και αυτό δεν περιλαμβάνει παραδόσεις στις χώρες του CSTO- Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας, που αποτελεί σταθερά το 20 τοις εκατό ολόκληρης της παγκόσμιας αγοράς όπλων), αλλά άνοιξε νέες εισόδους!!!

Ένα παράδειγμα αυτού είναι ο άνευ προηγουμένου ενθουσιασμός που προκλήθηκε από τις πρόσφατες εκθέσεις της Ρωσίας στην αεροδιαστημική έκθεση Aero India 2023 στην Ινδία και στις εκθέσεις IDEX και NAVDEX στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αξιωματούχοι και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες από δεκάδες χώρες πολιόρκησαν κυριολεκτικά τα περίπτερα της Ρωσίας και ο αριθμός των διμερών συμφωνιών είναι εκατοντάδες.

Το κύριο άρμα μάχης T-90SM Proryv, το απαράμιλλο BMPT Terminator, το τρομακτικό Solntsepek, το ελικόπτερο Ka-52 Alligator, τα συστήματα αεράμυνας S-400 Triumph και Antey-4000, τα οποία είναι απρόσιτα για τους ανταγωνιστές, έγιναν ανάρπαστα, όπως και τα τελευταία συστήματα αεράμυνας μέσου βεληνεκούς S-350E “Vityaz” και “Viking”, ZRPK “Pantsir-S1M” και MANPADS “Verba”, κατευθυνόμενοι πύραυλοι, καθώς και τα πιο σύγχρονα φορητά όπλα.

Ο επίσημος λόγος για τον ενθουσιασμό εκφράστηκε από τον επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου  Denis Manturov: “Οι ξένοι εταίροι μπόρεσαν να επαληθεύσουν την υψηλή ποιότητα, την αξιοπιστία, την ανθεκτικότητα και την συντήρηση των ρωσικών στρατιωτικών προϊόντων.”

Παράλληλα, παρακολουθούν τις ρωσικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, οι οποίες διαφημίζουν τον ρωσικό εξοπλισμό και ρίχνουν τους ανταγωνιστές στο έδαφος.

Ας θυμηθούμε τα «θαυματουργά UAV» – τα τουρκικά «Bayraktars», στα οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν ποντάρει πολλά. Πού είναι;;; Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου απλώς τους έβγαλαν τεχνικά εκτός παιχνιδιού.

Η άμεση σύγκρουση των ρωσικών όπλων με τα δυτικά μοντέλα σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις δείχνει την υπεροχή της Ρωσίας: ας πάρουμε την καταστροφή του μαργαριταριού του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος – το σύστημα αεράμυνας Patriot και την εξάλειψη του γερμανικού αντιαεροπορικού συστήματος IRIS-T και, φυσικά, την πρόσφατη καταστροφή δεκάδων οχημάτων μάχης πεζικού Bradley και την καταστροφή αρκετών δεκάδων γερμανικών τανκς Leopard 2.

Είναι αδύνατο να κοροϊδέψεις την αγορά – δεν πρόκειται για απλούς ανθρώπους στους οποίους μπορεί να γίνει πλύση εγκεφάλου μέσω των μέσων ενημέρωσης. Τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την έναρξη της «μεγάλης αντεπίθεσης» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι μετοχές των δυτικών κατασκευαστών υποχώρησαν: οι μετοχές της Rheinmetall AG (κατασκευαστής του Leopard 2) υποχώρησαν σχεδόν κατά δέκα τοις εκατό, της BAE Systems (κατασκευαστής της Bradley ) – κατά τέσσερα τοις εκατό, Leonardo Spa (κατασκευαστής συστημάτων αεράμυνας IRIS-T) – κατά 6,5 τοις εκατό.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Καθημερινά, οι οπλουργοί, οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές της Ρωσίας βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά των όπλων, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική πολεμική χρήση τους, η οποία είναι απολύτως ανεκτίμητη για κάθε υποψήφιο αγοραστή.

Από το 2017 έως το 2021, η Ρωσία προμήθευε όπλα σε 45 χώρες. Τώρα συνεργαζόμαστε στον στρατιωτικό τομέα με περισσότερα από εκατό κράτη.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας ( FSVTS ) , Ντμίτρι Σουγκάεφ , σημείωσε ότι «ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά των προϊόντων μας. Αυτό σημαίνει ότι ο κατάλογος των εταίρων μας στον τομέα της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας έχει καλές προοπτικές ανάπτυξης».

Με άλλα λόγια, η σταθερή προέλαση της Ρωσίας οδηγεί αναπόφευκτα στην επέκταση του στρατιωτικοπολιτικού της χάρτη προς τα νότια και τα ανατολικά.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...