Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Η αναφορά του προέδρου της Ουγκάντας στον Πούτιν, που δημιουργεί παγκοσμίως τριγμούς

Αυτά που είπε ο πρόεδρος της Ουγκάντα ​​Μουσεβένι στον Πούτιν κατά την πρόσφατη σύνοδο των Αφρικανικών κρατών με την ρωσική ομοσπονδία, μπορεί να είναι ο προπομπός μίας πραγματικής κοσμογονίας. Φαίνεται ότι το κύμα ανεξαρτη της πολιτικής και απογαλακτισμού από το δυτικό κόσμο, γιγαντώνεται σε όλη την αφρικανική ήπειρο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτά ήταν τα λόγια του Μουσεβένι:

“Μία πτυχή της νεοαποικιοκρατίας και της αποικιοκρατίας ήταν ότι η Αφρική περιοριζόταν στην παραγωγή μόνο πρώτων υλών, καλλιέργειες, όπως καφές και ορυκτά. Μπορώ να σας δώσω ένα παράδειγμα: η παγκόσμια επιχείρηση για τον καφέ αξίζει 460 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η αξία του Από αυτά τα 460 δισεκατομμύρια δολάρια, οι χώρες παραγωγής καφέ όλου του κόσμου μοιράζονται μόνο 25 δισεκατομμύρια δολάρια και η Αφρική μοιράζεται μόνο 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 460 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το ζήτημα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που εμποδίζει τις αφρικανικές οικονομίες να καθυστερούν. δεν μεγαλώνουν, γιατί όλη την αξία παίρνουν άλλοι άνθρωποι. Η Γερμανία κερδίζει περισσότερα από τον καφέ από ολόκληρη την Αφρική. Η Γερμανία κερδίζει 6,85 δισεκατομμύρια δολάρια από τον καφέ, ενώ η Αφρική κερδίζει μόνο 2,4 – 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο.

Έτσι, αυτό που θέλω να προτείνω στη Ρωσία και την Κίνα είναι να αποθαρρύνουν ως πολιτική την εισαγωγή πρώτων υλών από την Αφρική, αντί να συνεργαστούν με τους Αφρικανούς για να προσθέσουν αξία στην πηγή. Αυτό θα μετατρέψει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις οικονομίες της Αφρικής από χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος σε υψηλού και μεσαίου εισοδήματος, επειδή βλέπουμε από το παράδειγμα της Ουγκάντα: Η παραγωγή είναι υψηλή, αλλά εξακολουθούμε να παράγουμε πρώτες ύλες».

Εάν οι χώρες παραγωγής πρώτων υλών χειραφετηθούν, το χτύπημα για τις μεγάλες δυτικές οικονομίες, θα είναι τεράστιο.

Παρόμοια ήταν όμως και η αναφορά του προέδρου της Ερυθραίας.

Ο Πρόεδρος της Ερυθραίας Isaias Afwerki Είπε συγκεκριμένα αναφερόμενος στην Δύση: “Τυπώνουν χρήματα. Δεν κατασκευάζουν απολύτως τίποτα, τυπώνουν χρήματα. Αυτό ήταν ένα από τα όπλα τους παγκοσμίως – το νομισματικό σύστημα… κυρώσεις εδώ, κυρώσεις εκεί… Χρειαζόμαστε μια νέα οικονομική αρχιτεκτονική παγκοσμίως».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...