Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Πληρώνονται ακριβά οι παρενέργειες των εμβολίων κατά της Covid-19

 Ποτέ πριν από την πανδημία της Covid-19 δεν είχαν επιχειρήσει οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη να εμβολιάσουν ταυτόχρονα όλους τους ενήλικες, αλλά και τα περισσότερα παιδιά. Και, δυστυχώς, ποτέ άλλοτε δεν πολιτικοποιήθηκε η επιστήμη και δεν τσουβαλιάστηκε η ιατρική τόσο μαζικά.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ο ευκολότερος τρόπος για να προωθήσεις μια θεωρία συνωμοσίας είναι να πάρεις στοιχειώδεις αρχές της ιατρικής και να τις παραμερίσεις με χοντροκομμένο τρόπο. Αυτός ακριβώς ήταν ο τρόπος που κυβερνήσεις και ένα κομμάτι της ιατρικής κοινότητας συνέβαλαν σε μια παραπληροφόρηση για τα εμβόλια, που για κάποιους αποδείχθηκε μοιραία.

Αποφάσισαν να προμοτάρουν τον εμβολιασμό τόσο επιθετικά, που βασικές επιστημονικές αλήθειες πετάχτηκαν από το παράθυροΗ ενημέρωση για τα εμβόλια δινόταν μαζικά και «χύμα» από τα τηλεπαράθυρα. Αποδείχθηκε ασόβαρη και ελλιπής. Ο πρώτος κανόνας της ιατρικής, ότι καμιά ουσία δεν λαμβάνεται χωρίς ρίσκο, αποσιωπήθηκε συνειδητά.

Οι υπεύθυνες Αρχές διαβεβαίωναν τους πολίτες ότι όλα τα εμβόλια κάνουν για όλους ανεξαιρέτως, με μηδενικές ή ασήμαντες παρενέργειεςΤο αποτέλεσμα ήταν ότι κάποιοι από τους εμβολιασθέντες κατά του κορωνοϊού εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες, οι πιο άτυχοι και θανατηφόρες. Μέχρι πρόσφατα, η γραμμή ήταν να μην παίρνονται αυτοί οι άνθρωποι στα σοβαρά. Αντιμετωπίζονταν σιωπηρά ως παράπλευρες απώλειες και όλοι όσοι μιλούσαν κατατάσσονταν βολικά στους οπαδούς της συνωμοσιολογίας και τους «ψεκασμένους».

Οπως έγραψε και το Reuters, «η άνευ προηγουμένου ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκαν τα εμβόλια για την Covid κατά τη διάρκεια της πανδημίας σήμαινε ότι πιθανές ασυνήθιστες παρενέργειες μπορεί να μην είχαν εντοπιστεί τόσο εύκολα όσο θα μπορούσαν να είχαν επισημανθεί στις παραδοσιακά μεγαλύτερες δοκιμές». Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), από την άλλη, σε ενημέρωση Τύπου που έκανε στις αρχές Ιουνίου, επιβεβαίωσε το όφελος απ’ όλα τα εμβόλια Covid και ανέφερε ότι η παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων δεν διακυβεύτηκε κατά την ταχεία αξιολόγηση. Παρά ταύτα, παραδέχτηκε ότι «υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό, κυρίως για νεαρούς άνδρες».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, όμως, είχε καταγράψει σχεδόν 1.700.000 αναφορές ύποπτων παρενεργειών μέχρι τον Μάιο, αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 0,2 περιπτώσεις για κάθε 100 χορηγούμενες δόσεις. Τώρα, θύματα που εμπιστεύτηκαν κυβερνήσεις και φαρμακευτικές, αλλά αρρώστησαν σοβαρά μετά τον εμβολιασμό τους, άρχισαν να αποζημιώνονται από τις επίσημες κρατικές Αρχές. Στη Γαλλία και τη Γερμανία τα δικαστήρια αναγνώρισαν ήδη ότι τα προβλήματά τους προέκυψαν λόγω εμβολιασμού και έκριναν ότι πρέπει να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις των θυμάτων για αποζημίωση.

Η συζήτηση έχει αρχίσει και σε άλλες χώρες λόγω των αδιαμφισβήτητων παρενεργειών των εμβολίων. «Τρέχει» επίσης η επίσημη καταγραφή όλων των περιπτώσεων. Μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος ή έστω μια κινητικότητα. Η σιωπή στη χώρα μας μπορεί να αιτιολογηθεί εύκολα. Οποιος τόλμησε εδώ και μια τριετία να ψελλίσει έστω και την υποψία για παρενέργειες των εμβολίων Covid εισέπραξε αμέσως την απαξίωση, ακόμα και το bullying, από τηλε-μαϊντανούς γιατρούς, που εξαρχής πουλούσαν εκδούλευση για μια αυριανή θεσούλα, από ελεγχόμενες από την κυβέρνηση επιτροπές ειδικών και από τη γνωστή μερίδα των ΜΜΕ.

Γαλλία: Εγκρίθηκαν αποζημιώσεις σε 72 άτομα

Στις 12 Ιουλίου, ο Εθνικός Οργανισμός Αποζημίωσης Ιατρικών Ατυχημάτων της Γαλλίας παρουσίασε στη Γερουσία τις αποζημιώσεις για τα πρώτα 72 άτομα με μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα, παθήσεις που εμφανίστηκαν ύστερα από εμβολιασμό κατά της Covid-19. Δεν έγινε γνωστό το ποσό της αποζημίωσης που προσφέρεται στα ενδιαφερόμενα πρόσωπα.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού (Oniam) προς την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερουσίας ανέφερε ότι «από τις 30 Ιουνίου, η Oniam έχει αποφανθεί για το δικαίωμα αποζημίωσης σε 241 περιπτώσεις». Υπό διερεύνηση βρίσκονται εκατοντάδες ακόμα.

Ο συγκεκριμένος εθνικός φορέας είναι υπεύθυνος για αποζημιώσεις ιατρικών ατυχημάτων, ιατρογενών ασθενειών και νοσοκομειακών λοιμώξεων. Είναι ο κρατικός οργανισμός της Γαλλίας που δημιουργήθηκε με νόμο της 4ης Μαρτίου 2002 σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών και την ποιότητα του συστήματος υγείας.

Οπως γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα του, «το θύμα μπορεί έτσι να αποζημιωθεί γρήγορα, χάρη σε μια φιλική διαδικασία του φακέλου του, γνωρίζοντας ότι μπορεί πάντα, αν προτιμά, να προσφύγει στα δικαστήρια». Ο οργανισμός, δηλαδή, αποζημιώνει άτομα που αποδέχονται τη «φιλική διαδικασία», έναν συμβιβασμό ουσιαστικά, και δεν καταφεύγουν σε νομικές διαδικασίες.

Εως τις 30 Ιουνίου, ο Oniam έλαβε 1.020 αιτήματα για «φιλική αποζημίωση» για πρόβλημα υγείας ύστερα από εμβολιασμό κατά της Covid-19, εκ των οποίων τα 768 βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε. Στην κορυφή των προβλημάτων υγείας που αναφέρονται στις διεκδικήσεις αποζημίωσης είναι η περικαρδίτιδα και η μυοκαρδίτιδα, με 211 περιπτώσεις.

Ακολουθούν:

  • νευρολογικές διαταραχές (196 περιπτώσεις, εκ των οποίων 33 με παράλυση προσώπου)
  • εγκεφαλικά επεισόδια/θρομβώσεις/πνευμονικές εμβολές (129 περιπτώσεις)
  • διαταραχές αρθρώσεων (91 περιπτώσεις)
  • διαταραχές ακοής (67 περιπτώσεις)
  • δερματολογικές διαταραχές (31 περιπτώσεις) κ.ά.

Γερμανία: Συνταξιοδότηση σε 284 άτομα λόγω βλάβης!

Στις 3 Ιουλίου ξεκίνησε στη Γερμανία η δεύτερη δίκη για παρενέργειες από τα εμβόλια. Διεξάγεται στο Ροτβάιλ, όπου εκδικάζεται η αγωγή 58χρονου σε βάρος της Biontech για μερική τύφλωση μετά τον εμβολιασμό για covid. Zητεί αποζημίωση από τη γερμανική φαρμακευτική ύψους τουλάχιστον 150.000 ευρώ.

Η πρώτη χρονικά άρχισε τον Απρίλιο και βρίσκεται στη φάση του εφετείου στη Βαμβέργη της Βαυαρίας. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο η ενάγουσα δεν δικαιώθηκε, διότι οι δικαστές έκριναν ότι το εμβόλιο δεν είχε ελαττώματα, ούτε ότι η πληροφόρηση των ασθενών για πιθανές παρενέργειες ήταν ελλιπής, καταλήγοντας μάλιστα ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των παρενεργειών. Οι επίμαχες παρενέργειες είχαν να κάνουν στην περίπτωση αυτή με την πρόκληση θρόμβωσης.

Tο γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων και Βιοϊατρικών (PEI) είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια στα φαρμακευτικά προϊόντα. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Deutsche Welle, το ινστιτούτο γνωστοποίησε ότι από την αρχή της εμβολιαστικής καμπάνιας στη Γερμανία έχουν εντοπιστεί 338.857 περιπτώσεις πιθανών παρενεργειών και 54.879 πιθανών σοβαρών παρενεργειών. Με τη γλώσσα της στατιστικής, 1,78 στους 1.000 εμβολιασμούς προκαλεί πιθανές παρενέργειες.

Στο μεταξύ, ανάλυση των δεδομένων 10.900.000 ασφαλισμένων από την εταιρία ασφάλισης υγείας BKK, από τις μεγαλύτερες στη Γερμανία, είναι ακόμα πιο ανησυχητική. Το διοικητικό συμβούλιο της ασφαλιστικής εντοπίζει κι άλλες περιπτώσεις, χαρακτηρίζοντας τα ευρήματα «σήμα συναγερμού».

«Με προβολή στον συνολικό πληθυσμό, οι παρενέργειες αφορούν 3.000.000 ανθρώπους που έλαβαν ιατρική περίθαλψη λόγω παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Με βάση τα δεδομένα που αξιολογήθηκαν, δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή. Οι αριθμοί που προέκυψαν από την ανάλυσή μας απέχουν πολύ από αυτούς που ανακοινώθηκαν δημόσια. Θα ήταν ανήθικο να μη μιλήσουμε» είχε δηλώσει η BKK, την περίοδο που η Γερμανία εξέταζε την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την «Die Welt».

Η ασφαλιστική έστειλε την αναφορά της στον Γερμανικό Ιατρικό Σύλλογο, στην Εθνική Ενωση Ιατρών Νόμιμης Ασφάλισης Υγείας, στην Εθνική Ενωση Νόμιμων Ασφαλίσεων Υγείας και στο PEI. Πάνω από 300 είναι οι υποθέσεις ασθενών που έχουν ήδη κινηθεί νομικά κατά των φαρμακοβιομηχανιών Biontech και AstraΖeneca, τα οποία παρήγαγαν εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για αγωγές εξαιτίας επιπλοκών υγείας που, σύμφωνα με τους ενάγοντες, προκλήθηκαν από τα εμβόλια.

Μέχρι στιγμής, τις περισσότερες υποθέσεις αναλαμβάνουν μόνο δύο δικηγορικά γραφεία στη Γερμανία, επειδή νομικά βρίσκονται σε αχαρτογράφητη περιοχή λόγω της περιπλοκότητας της νομοθεσίας στη χώρα και της έλλειψης εμπειρίας σε παρόμοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία περί φαρμάκων, ορίζεται ότι οι παρασκευαστές οφείλουν αποζημίωση μόνο εάν το επίμαχο φάρμακο προκαλεί παρενέργειες δυσανάλογα βαριές σε σχέση με τα αποδεκτά πορίσματα της ιατρικής επιστήμης. Ωστόσο, βάσει νομολογίας, αν ένα φάρμακο είναι εγκεκριμένο και οι παρενέργειες γνωστές εκ των προτέρων, εκπίπτουν οι σχετικές αξιώσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις στη Γερμανία, πέρα από την αποζημίωση από την εκάστοτε φαρμακευτική, οι ενάγοντες διεκδικούν και αποζημίωση από το κράτος βάσει του νόμου περί προστασίας από τις λοιμώξεις. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο, το κράτος οφείλει να αποζημιώνει ασθενείς για βλάβες που προκαλούνται από τον εμβολιασμό, να καλύπτει έξοδα για θεραπείες ή να καταβάλλει ακόμη και συντάξεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο εμβολιασμός να έχει γίνει από κρατική Αρχή στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μέχρι στιγμής, εκατοντάδες άτομα στη Γερμανία διεκδικούν συνταξιοδοτικά δικαιώματα λόγω βλαβών μετά τον εμβολιασμό τους. Πρόκειται για συντάξεις και όχι για αποζημιώσεις. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung», μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2023 κατατέθηκαν 6.600 αιτήσεις για συνταξιοδοτικές παροχές λόγω βλάβης από εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Από αυτές, οι 284 έγιναν ήδη αποδεκτές.

Δύο συγκλονιστικές περιπτώσεις επιβεβαιωμένων παρενεργειών

Μεγάλες γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως της 20χρονης Αλίνα Ανταμς, της οποίας ο «γολγοθάς» ξεκίνησε μετά τη δεύτερη δόση, πριν από 14 μήνες. Σήμερα είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω των παρενεργειών.

Μια άλλη περίπτωση είναι του 30χρονου Σάσα Σβαρτς, που παρουσίασε η Deutsche Welle τον Μάρτιο. Εκανε το εμβόλιο της Astra Zeneca στις 25/3/21. Τα συμπτώματά του άρχισαν με ζάλη και πονοκέφαλο. Σύντομα, όμως, παρουσίαζε 96(!) διαφορετικά συμπτώματα. Τον Ιούνιο του 2021 έκανε μία δεύτερη δόση, με BioΝTech. Εχασε τις αισθήσεις του στη δουλειά του και έκτοτε παραμένει σπίτι εντελώς εξαντλημένος.

«Πέρασαν έξι μήνες για να βρω έναν ανοσολόγο που θα με πάρει στα σοβαρά. Θυμάμαι ότι είχα ξεσπάσει σε κλάματα. Προηγουμένως, όλοι οι γιατροί μού έλεγαν ότι πρόκειται για ψυχοσωματικά συμπτώματα, τα οποία αποκλείεται να οφείλονται στο εμβόλιο» δήλωσε.
Ηταν τόσο απελπισμένος που εισήχθη και σε ψυχιατρική κλινική για τρεις μήνες, προσδοκώντας σε βοήθεια από τα «ψυχοσωματικά συμπτώματα».

Τελικά, απευθύνθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Μάρμπουργκ, όπου έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα για την παρακολούθηση πιθανών παρενεργειών του εμβολίου. Οι ειδικοί διέγνωσαν υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος ως συνέπεια του εμβολιασμού. Αλλά θεραπεία δεν υπάρχει. Οι γιατροί τού σύστησαν αιμοκάθαρση, που θα κοστίσει 15.000 ευρώ, αλλά το ασφαλιστικό ταμείο του αρνείται να καλύψει τα έξοδα. Ο ίδιος δεν μπορεί πια να εργαστεί και από το κράτος δεν έχει λάβει αποζημίωση, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ο Τομπάιας Ούλμπριχ, δικηγόρος της Rogert & Ulbrich, που εκπροσωπεί ήδη 750 ανθρώπους με σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κι έχει καταθέσει 130 αγωγές, δήλωσε στο Reuters ότι σκοπεύει να αμφισβητήσει στο δικαστήριο την εκτίμηση που έκαναν οι ρυθμιστικές Αρχές της Ε.Ε. και οι γερμανικοί φορείς αξιολόγησης εμβολίων ότι το εμβόλιο της BioNTech έχει θετικό προφίλ κινδύνου – οφέλους.

Αυστραλία: Ομαδική αγωγή από 500 άτομα κατά της κυβέρνησης

Στην Αυστραλία, μαζικές αξιώσεις για αποζημιώσεις ξεκίνησαν ήδη από το 2021. Σύμφωνα με Bloomberg και «Sydney Morning Herald», πάνω από 10.000 Αυστραλοί είχαν εγγραφεί από τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς σε κυβερνητικό πρόγραμμα, διεκδικώντας αποζημίωση για χαμένο εισόδημα ύστερα από νοσηλεία τους στο νοσοκομείο για σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια.

Η αποζημίωση ξεκινούσε από τα 5.000 δολάρια, που σημαίνει ότι μόνο το πρόγραμμα του 2021 θα κόστιζε στο κράτος τουλάχιστον 50.000.000 αυστραλιανά δολάρια εάν αποζημιωνόταν κάθε αξίωση. Τον Μάιο του 2023 κατατέθηκε ομαδική αγωγή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας από 500 και πλέον άτομα κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης για βλάβες από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Η αγωγή στρέφεται κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, του υπουργού Φροντίδας Ηλικιωμένων και του αναπληρωτή γραμματέα της Ομάδας Ρυθμίσεων Προϊόντων Υγείας. Τα δικαστικά έγγραφα υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες των εναγομένων για την προώθηση της αποδοχής και της χρήσης των εγκεκριμένων εμβολίων Covid συνιστούν αμέλεια ή και παραπτώματα.

Βρετανία: 4.000.000 λίρες αποζημίωση σε 31 αναπήρους

Τον Μάρτιο του 2023 δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία της NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας), που δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει πληρώσει περίπου 4.000.000 λίρες για σοβαρές βλάβες από το εμβόλιο Covid-19.

Αφορούν 31 περιπτώσεις ανθρώπων που είτε έπαθαν σοβαρή αναπηρία από τα εμβόλια είτε κινήθηκαν για λογαριασμό συγγενούς που πέθανε από το εμβόλιο. Στη NHS έχουν κατατεθεί 3.393 αιτήσεις για αποζημιώσεις λόγω βλαβών από τα εμβόλια. Σημειωτέον ότι και στην Ιταλία έχουν κατατεθεί αγωγές για βλάβες μετά τον εμβολιασμό για την Covid-19.


newsbreak

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...