Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Μόλις πριν δυο μέρες ο Μητσοτακης ελεγε για τα καναντέρ: Ξέρω ότι πετάτε κι ένα αεροπλάνο, το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας και σήμερα μια αδιανόητη τραγωδία συγκλονίζει το πανελλήνιο μετά τον τραγικό χαμό δύο αξιωματικών που έπεσαν στο καθήκον.
Το περασμένο Σάββατο, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις Μοίρες 355 όπου έστησε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, μπροστά στους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται για την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών, ακόμα και με κίνδυνο τη ζωή τους.

Την ώρα που πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στη Ρόδο έκαναν στάχτη τις περιουσίες των πολιτών και χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, ο πρωθυπουργός γελούσε και έκανε… αστεία στα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Έχοντας απέναντί του τους ήρωες αυτούς, ομολόγησε ότι γνωρίζει πώς τα Canadair  παρουσιάζουν βλάβες και είναι παλιά. «Κι επειδή ξέρω ότι πετάτε κι ένα αεροπλάνο, το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες, ειδικά για τους χειριστές των CL- 215 έχω πολύ βαθιά εκτίμηση. Η δική μας η δουλειάείναι να σας υποστηρίζουμε έμπρακτα στη δουλειά την οποία κάνετε εσείς και το συντομότερο δυνατόν να αντικαταστήσουμε πια τα CL-215 με τα καινούρια CL-515» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σάββατο στους πιλότους της 383 Μοίρας και σήμερα η Ελλάδα θρηνεί δύο αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το Canadair που επιχειρούσε στην Κάρυστο, κατέπεσε σε χαράδρα, με τον πλωτήρα του αεροσκάφους να «ξεκολλάει» σαν χαρτί.

Τα αίτια της τραγωδίας ερευνώνται, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη, η οποία οδήγησε στην συντριβή.

Υποσχόμενος να φέρει σύγχρονα αεροπλάνα και να αντικαταστήσει αυτά του 1975, ο πρωθυπουργός έταξε στους πιλότους ότι θα τους στηρίξει και ότι «ο υπουργός θα τρέξει “σφαίρα” τα προγράμματα».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...