Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

«ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» στην αμερικανική οικονομία από τον Moody’s!!! «ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» για Μπάιντεν

 Το πάνε για άγριο κραχ αργά ή γρήγορα....

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s Investors Service ανακοίνωσε ότι θα υποβαθμίσει τις προοπτικές του για το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και πολλών άλλων δανειστών την περασμένη εβδομάδα, σε μία απόφαση που δείχνει πως έχει παρθεί απόφαση να χειροτερεύσει η ζωή στις ΗΠΑ.

Ο διεθνιστικός οίκος Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγησή του για τον τραπεζικό τομέα από σταθερή σε αρνητική μετά την τραπεζική κατάρρευση της SVB, της Signature Bank και της Silvergate Bank, υποστηρίζοντας ότι «οι συνθήκες λειτουργίας έχουν επιδεινωθεί απότομα».

Η υποβάθμιση έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου η Federal Reserve και η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσαν ότι όλοι οι καταθέτες της SVB θα αποζημιωθούν, αλλά προφανώς αυτό το μέτρο δεν ήταν αρκετό για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα.

Όπως γράφει ο Business Insider :

Η μείωση των αξιολογήσεων έρχεται δύο ημέρες αφότου η Federal Reserve, το Υπουργείο Οικονομικών και η FDIC ανακοίνωσαν ότι  όλοι οι καταθέτες της SVB και της Signature Bank θα εξοφληθούν και ότι  θα δημιουργήσουν έναν νέο μηχανισμό backstop , Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Τραπεζών, για να βοηθήσουν την ανάληψη καταθέσεων των τραπεζών, να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες και να διατηρήσουν τα χρήματα των πελατών ασφαλή. 

Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, η κίνηση αυτή δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τη  σημαντική πτώση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών  στις τράπεζες των ΗΠΑ. 

Επιπλέον, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ασταθής λόγω της αύξησης των επιτοκίων από την Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

«Ο αναλυτής του οίκου αξιολόγησης λέει ότι το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων που δημιουργεί η Fed  επιδεινώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες . Η χρηματοδότηση και η ρευστότητα θα είναι πιο δύσκολο να βρεθούν και τελικά θα αφήσουν τις τράπεζες σε χειρότερη κατάσταση σε σύγκριση με τα χρόνια της εύκολης νομισματικής πολιτικής και των χαμηλών επιτοκίων», ανέφερε το Business Insider .

Η υποβάθμιση συνιστά μαύρο σύννεφο για την κυβέρνηση Μπάιντεν, δεδομένου ότι ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον αμερικανικό λαό σε τηλεοπτική ομιλία την Δευτέρα ότι «το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές».

Ωστόσο, οι πολίτες πρέπει να ξεσηκωθούν εναντίον των πολιτικών, προκειμένου το σύστημα να τους προσφέρει άλλα «φρούτα».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...