Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Μεντβέντεφ: «Τα Αμερικανικά ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ έχουν ξεφύγει τελείως»

«Παρεπιπτόντως τυγχάνει να συμβαίνουν αεροπορικά ατυχήματα σε τέτοια άτομα».

Την δική του θέση για το επεισόδιο μεταξύ αμερικανικού drone και ρωσικού Sukhoi πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα εξέφρασε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Σχετικά με το αμερικανικό drone.

Σύντομα συμπεράσματα: δεν υπάρχει διεθνής σύμβαση για αυτό το θέμα. Η Σύμβαση του Σικάγου του 1944 και άλλα διεθνή έγγραφα δεν ρυθμίζουν αυτά τα θέματα. Παρεμπιπτόντως, να σας θυμίσω ότι οι Αμερικανοί κατέστρεψαν τη Συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών, που έδινε το δικαίωμα σε στρατιωτικές επιθεωρήσεις.

Η εγχώρια νομοθεσία μόλις διαμορφώνεται.
Όμως ο Αεροπορικός Κώδικας χρησιμοποιεί τους όρους «απαγορευμένες ζώνες» και «περιορισμένες ζώνες».

Έτσι, σύμφωνα με το άρθ. 15 VC, καθορίζονται απαγορευμένες ζώνες, επικίνδυνες ζώνες, ζώνες περιορισμών στις πτήσεις αεροσκαφών και άλλα στοιχεία της δομής του εναέριου χώρου που έχουν δημιουργηθεί για την εκτέλεση δραστηριοτήτων στον εναέριο χώρο.

Αυτό γίνεται από την κυβέρνηση. Τα drones πρέπει επίσης να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες. Ειδικά κατά την περίοδο των εχθροπραξιών, η οποία είναι γνωστή σε όλους τους χρήστες του εναέριου χώρου.

Γενικά, μιλώντας με απλό τρόπο, οι Αμερικάνοι έχουν ξεφύγει τελείως. Και το να στέκεσαι στην τελετή μαζί τους είναι λάθος. Αν και χρειάζονται στρατιωτικές επαφές, φυσικά. Ειδικά με φόντο τις δηλώσεις Αμερικανών καθαρμάτων όπως ο γερουσιαστής Graham ότι είναι απαραίτητο να καταρρίψουμε ρωσικά αεροπλάνα. Παρεμπιπτόντως, αεροπορικά ατυχήματα συμβαίνουν μερικές φορές σε τέτοια πλάσματα».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...