Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Το από δεκαετιών “όνειρο του μαζικού εμβολιασμού” κατά τους σχεδιασμούς της DARPA

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης



Όπως και με άλλη ευκαιρία έχει επισημανθεί (Βαθιώτης, Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού, εκδ. Αλφειός, Αθήνα 2021, 2η έκδ., σελ. 123), η Αμυντική Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πενταγώνου (Advanced Research Project Agency: εφεξής D A R P A), ήδη από το 2018, είχε δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα σχετικά με τους κορωνοϊούς. Το Πανεπιστήμιο του Duke της Βόρειας Καρολίνας συνεργάσθηκε με το Ινστιτούτο Ιατρικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου της Γιουχάν και έλαβε επιχορήγηση για την έρευνα από την DARPA.

Επίσης, σε ένα τεύχος τού 2018 του περιοδικού που εκδίδεται από το Πεντάγωνο, με τίτλο “The Stars and Stripes”, εντοπίσθηκε αναφορά σχετικά με την ξαφνική ανησυχία του Υπουργείου ότι μπορεί οι νυχτερίδες να χρησιμοποιηθούν ως β ι ο λ ο γ ι κ ά όπλα, ιδίως για τη διάδοση κορωνοϊών και άλλων θανάσιμων ασθενειών.

Τέλος, τρεις μήνες πριν από τη μετάδοση του κορονοϊού, το John Hopkins Center for Health Security, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation και το World Economic Forum, διεξήγαγαν μία προσομοίωση πανδημίας, με τίτλο “Event 201”. Η άσκηση βασιζόταν στο σενάριο εξάπλωσης ενός κορωνοϊού στη Νότια Αμερική, ο οποίος μεταδόθηκε από νυχτερίδες σε γουρούνια και μετά στον άνθρωπο. Σύμφωνα με την προσομοίωση, τα θύματα από την πανδημία υπολογίσθηκαν στα 65 εκατομμύρια. Είναι εντυπωσιακό ότι ο εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson, κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, πρότεινε να ενεργοποιηθεί, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μια κεντρική οικονομική αρχή παγκόσμιας εμβέλειας, η οποία θα μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση και την παραγωγή εμβολίων που θα χρησιμοποιούνταν σε διάφορα κράτη.

Εκτός, όμως, από τις ανωτέρω (λίγο-πολύ γνωστές σε όλους μας) πληροφορίες που πλέον δεν προξενούν σε κανέναν κατάπληξη, αφού η νεοταξίτικη εμβολιαστική προπαγάνδα συνθλίβει νυχθημερόν την ικανότητα καθαρής σκέψης των “ευτυχισμένων σκλάβων” της παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας, σε ένα βιβλίο του 2001 είναι καταγεγραμμένα κάποια άλλα εντυπωσιακά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι το “όνειρο του μαζικού εμβολιασμού” ενόψει βιολογικών απειλών [1] διαθέτει βαθιές ρίζες που ανάγονται στα τέλη της δεκαετίας του ΄90.

Πρόκειται για το βιβλίο των Μίλερ / Ένγκελμπεργκ / Μπρόουντ (Judith Miller / Stephen Engelberg / William Broad) που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Α. Α. Λιβάνη με τίτλο «Μπροστά στη βιολογική απειλή. Τα βιολογικά όπλα και ο μυστικός πόλεμος της Αμερικής» (μτφ.: Χρ. Καψάλης). Στις σελ. 543 επ. διαβάζουμε τα εξής:

«Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 το Πεντάγωνο αύξησε [δραστικά] τη χρηματοδότηση για την ανακάλυψη νέων τρόπων καταπολέμησης των λοιμωδών νόσων, διοχετεύοντας εκατομμύρια δολάρια για τη […] DARPA […], μια υπηρεσία για την οποία λίγοι γνωρίζουν ότι ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία του Διαδικτύου και των τεχνολογιών των αεροσκαφών Stealth.

Η DARPA, που ανήκε στο Πεντάγωνο, δεν είχε δικά της εργαστήρια ή επιστήμονες. Οι διαχειριστές της ήθελαν να υποστηρίζουν οικονομικά τα τολμηρότερα ερευνητικά προγράμματα που μπορούσαν να εντοπίσουν. Ήλπιζαν μ’ αυτό τον τρόπο να ενισχύσουν κατευθύνσεις της έρευνας που η βιομηχανία είχε αγνοήσει ή εγκαταλείψει. Από την αρχή ήταν κατανοητό ότι η έρευνα ήταν ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη και ότι πολλά προγράμματα θα αποτύγχαναν.

Ο πρώτος διευθυντής του Προγράμματος Μη Συμβατικών Αντιμέτρων της DARPA, ο Σον Τζόουνς, είχε τη δική του ξεκάθαρη άποψη για το μέλλον. Γιατρός και αντιπλοίαρχος του Ναυτικού, ο Τζόουνς ήταν μέλος της επίλεκτης ομάδας καταδρομέων του Ναυτικού, των SEAL, και είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο σε μυστικές αποστολές. Θεωρούσε ότι η άμυνα απέναντι στα β ι ο λ ο γ ι κ ά όπλα απαιτούσε ριζοσπαστικές νέες προσεγγίσεις.

Οι ιατρικές ανακαλύψεις στα τέλη του 20ού αιώνα συχνά ήταν αποτέλεσμα της αναζήτησης νέων τρόπων αποκόμισης κέρδους. Οι φαρμακευτικές εταιρείες είχαν κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια εστιάζοντας τις δραστηριότητές τους σε συγκεκριμένες νόσους και παθήσεις. Υπήρχαν φάρμακα με εξαιρετική εμπορική επιτυχία για την αντιμετώπιση αλλεργιών, τον περιορισμό της αντρικής τριχόπτωσης, την αποκατάσταση των σεξουαλικών επιδόσεων.

Ο Τζόουνς ήθελε να στραφεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, την αναζήτηση νέων εξελίξεων που θα παρείχαν εκτεταμένη προστασία. Ένα σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος ήταν τα πολυδύναμα ε μ β ό λ ι α που θα ενεργοποιούσαν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, ώστε να εξουδετερώνει μια σειρά μικροβιακών απειλών. Ίσως κάποια μέρα οι ερευνητές να ανακάλυπταν έ ν α και μ ό ν ο εμβόλιο που θα παρείχε ανοσία απέναντι, για παράδειγμα, στην π α ν ώ λ η, στον ά ν θ ρ α κ α [2] και στην α λ λ α ν τ ο τ ο ξ ί ν η.

Ο Τζόουνς ενδιαφερόταν επίσης ιδιαίτερα για τις προοπτικές φαρμάκων κατά των ι ώ ν. Οι ιοί, που εισβάλλουν στο σώμα και κρύβονται στα ανθρώπινα κύτταρα, κατά κύριο λόγο είχαν αποφύγει τα όπλα της ιατρικής. Όμως εκείνος πίστευε ότι νέα έρευνα θα μπορούσε να αποφέρει νέους τρόπους επίθεσης εναντίον αντιπάλων-ιών, όπως είναι ο ιός της ευλογιάς».

Στη σελίδα 560, οι Μίλερ / Ένγκελμπεργκ / Μπρόουντ αναφέρονται στις αμφιβολίες που είχαν εκφράσει οι επιστήμονες Μάθιον Μέζελσον και Τζόσουα Λέντερμπεργκ «σχετικά με την ορθότητα ε κ τ ε τ α μ έ ν ω ν εμβολιασμών για την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών. Για τους πολίτες, είπε ο Λέντερμπεργκ, έκλινε προς την α ν α β ο λ ή του ζητήματος των ε μ β ο λ ι α σ μ ώ ν κατά της ευλογιάς, οι οποίοι εμπεριείχαν ιατρικούς κ ι ν δ ύ ν ο υ ς και είχαν μεγάλο οικονομικό κόστος».

Ο Λέντερμπεργκ προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι στο μέλλον «ο άνθρακας και άλλοι παραδοσιακοί θανατηφόροι παράγοντες θα ήταν αρκούντως αποτελεσματικοί στη διασπορά του θανάτου» (ό.π., σελ. 562).

H αντίστοιχη εκτίμηση του Μέζελσον παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον:

«Στο μέλλον, είπε ο Μέζελσον, τα μικρόβια ίσως να σχεδιάζονταν όχι για να σκοτώνουν, αλλά για να ε λ έ γ χ ο υ ν τις διαδικασίες της ζωής – τη σκέψη, την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή, τα πάντα. Θα μπορούσαν, με λίγα λόγια, να προσφέρουν τη δύναμη να α λ λ ά ξ ε ι η σημασία τού να είσαι ά ν θ ρ ω π ο ς. Έθεσε ένα ανησυχητικό ερώτημα: Θα ήταν εφικτό στο απώτερο μέλλον κάποια ομάδα να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους δυνάμεις για να προσπαθήσει να υ π ο δ ο υ λ ώ σ ε ι άλλους ανθρώπους;

Ο Χίτλερ, σημείωσε, ήθελε να υποδουλώσει τους Πολωνούς και να τους χρησιμοποιήσει ως έθνος εργατών για τη Γερμανία. “Έχουμε στ’ αλήθεια τη βεβαιότητα ότι είμαστε απόλυτα πεφωτισμένοι μετά από δέκα χιλιάδες χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας, παρόλο που δεν πάει πολύς καιρός από τότε που έζησε ο Χίτλερ;”, ρώτησε. “Είμαστε πλέον απαλλαγμένοι από τέτοιου είδους σκέψεις; Δεν το γνωρίζω”».

Τα τελευταία λόγια του Μέζελσον δίνουν μια πρώτης τάξεως αφορμή για να αναρωτηθούμε:

Δεδομένου ότι επί δύο χρόνια βιώνουμε μια πρωτοφανή μορφή παγκόσμιας δ ι κ τ α τ ο ρ ί α ς που υπαγορεύει την εφαρμογή, με τη μέθοδο του καρμπόν, δρακόντειων υγειονομικών μέτρων εξαιτίας των οποίων καταργήθηκαν θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη και προσβλήθηκε βάναυσα η αξία του ανθρώπου, γιατί να μην υποθέσουμε ότι η συντονισμένη υ π ο δ ο ύ λ ω σ η των λαών βασίσθηκε στη χρήση του κορωνοϊού ως β ι ο λ ο γ ι κ ο ύ όπλου; (σχετικά με τη υπόνοια ότι από την εποχή της τρομοκρατίας περάσαμε σχεδόν εν μια νυκτί στην εποχή της β ι ο τ ρ ο μ ο κ ρ α τ ί α ς βλ. Βαθιώτη, Από την τρομοκρατία στην πανδημία, ό.π., σελ. 244).

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

[1]

α) Για την απειλή των β α κ τ η ρ ι ο λ ο γ ι κ ώ ν όπλων, τα οποία «περισσότερο απ’ ό,τι τα άλλα όπλα είναι φορείς φόβου, διότι πλήττουν την υγεία, βασικό παράγοντα άγχους στον δυτικό κόσμο, ο οποίος θεωρεί εαυτόν προστατευμένο από την αρρώστια χάρη στην τεχνική πρόοδο» βλ. B o n i f a c e, Οι πόλεμοι του αύριο, μτφ.: Β. Ιακώβου, εκδ. Παπαζήση, Αθήνα 2004, σελ. 103 επ.

β) Σχετικά με τη χρήση μ ι κ ρ ο β ί ω ν ως κατακτητική μέθοδο βλ. Critical Art E n s e m b l e, Η προέλαση της πανούκλας. Βιολογικός πόλεμος και παγκόσμια δημόσια υγεία, εκδ. Λέσχη, Αθήνα 2007, σελ. 21.

γ) Ως προς τη σχέση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με τον β ι ο λ ο γ ι κ ό πόλεμο βλ. Δ α ρ β έ ρ η, Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Νέα Παγκόσμια Τάξη, Ελληνική Συμμετοχή, Η Τελική Ευθεία, εκδ. Στερέωμα, Θεσσαλονίκη 1998, σελ. 192 επ.· του ιδίου, Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο, εκδ. Στερέωμα, Θεσσαλονίκη 1994, σελ. 235 επ.

δ) Σοκαριστική η αναφορά που υπάρχει στα –συνήθως υποβαθμιζόμενα από τους Νεοταξίτες ως συνωμοσιολογικό κείμενο– Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, Κεφάλαιο 10ο (εισαγωγή: Roger Lambelin, εκδ. Ν. Δαμιανού, σελ. 101):

«Ξέρετε πολύ καλά και σεις οι ίδιοι ότι, για να γίνουν δυνατές τέτοιες επιθυμίες, πρέπει να διαταράσσουμε συνέχεια σ’ όλες τις χώρες τις σχέσεις του λαού και της Κυβέρνησης, να κουράζουμε όλο τον κόσμο με τον χωρισμό, την έχθρα, το μίσος και μάλιστα με το μαρτύριο της πείνας, τον ε μ β ο λ ι α σ μ ό των α σ θ ε ν ε ι ώ ν, την αθλιότητα, έτσι ώστε οι Χριστιανοί να μη βλέπουν άλλη σωτηρία εκτός απ’ την προσφυγή στην πλήρη και ολοκληρωτική ηγεμονία μας. Αν δώσουμε στους λαούς τον χρόνο ν’ αναπνεύσουν, η ευνοϊκή στιγμή δεν θα φτάσει ίσως ποτέ» (πρβλ. και το κείμενο της γερμανικής μετάφρασης: “Sie wissen es selbst sehr gut, daß man, um die Massen zu solchen Forderungen zu bringen, ununterbrochen in allen Ländern die Beziehungen zwischen Volk und Regierung verwirren muß, um die ganze Welt durch Uneinigkeit, Feindschaft, Haß, ja sogar durch qualvolle Entbehrungen, durch Hunger und durch Krankheiten, die wir ihnen durch E i n i m p f u n g von B a z i l l e n verursachen, derart zu ermatten, daß die Nichtjuden keinen anderen Ausweg aus ihrem Elend sehen, als sich unserem Geld und unserer Herrschaft vollständig zu unterwerfen. Wenn wir den Völkern eine Atempause geben, dann kommt der günstige Augenblick vielleicht nie wieder).

[2] Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Heiko Schöning στο σπουδαίο βιβλίο του “Game Over. Covid-19 / Anthrax-01” (Τόμ. 1, Blue Tiger Media, 2η έκδ., Niederlande 2021, σελ. 23), την παρασκευή εμβολίων κατά του βακίλου του άνθρακα ανέλαβε το 2001 αποκλειστικά η βιοφαρμακευτική εταιρεία BioPort, μετονομασθείσα αργότερα σε Emergent BioSolutions. H ίδια εταιρεία είναι εκείνη που σήμερα παρασκευάζει τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για λογαριασμό της Astra-Zeneca, της Johnson & Johnson, της Vaxart, αλλά και της N o v a v a x!

https://filoinikodimou.blogspot.com/2022/02/darpa.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...