Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

O Ρωσικός Στρατός εισήλθε Χάρκοβο: Υψώνεται η ρωσική σημαία σε κτίρια - Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ: Επίθεση απ' όλα τα μέτωπα! (βίντεο)

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

O Ρωσικός Στρατός εισήλθε πριν λίγο στο Χάρκοβο, στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Η Εθνική Φρουρά και η Αστυνομία της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν πως οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν την αμυντική γραμμή στις περιοχές Chernihiv και Χάρκοβο.

Αυτή τη στιγμή ρωσικά άρματα μάχης βρίσκονται στο χωριό Liptsy, λίγο έξω από την πόλη στην περιφέρεια του Χαρκόβου. Ρωσόφωνοι υψώνουν την ρωσική σημαία σε κυβερνητικά κτίρια της πόλης.

Ρώσοι ανταποκριτές αναφέρουν πως “ρωσικά άρματα μάχης από το χωριό Cherkassky Tishki μπήκαν στην περιοχή του Χάρκοβο χωρίς καν μάχη”.

Ο Ρωσικός Στρατός δημιουργεί συνοριακά σημεία στο Χάρκοβο. Κανείς δεν μπορεί να βγει και να μπει στην πόλη. Ρώσοι στρατιώτες φωτογραφίζονται μπροστά από πινακίδες που γράφουν “Ουκρανία-Ευρώπη-ΝΑΤΟ”.

Τραγική ειρωνεία.

Δείτε βίντεο και εικόνες

Image

Image

Image

 Μαζική εισβολή ρωσικών δυνάμεων

Η ρωσικής στρατιωτική Διοίκηση έδωσε διαταγή να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο περικύκλωσης του Κιέβου.

Ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες αποτελούμενες  από άρματα μάχηςΤ-80 και Τ-72, θερμοβαρικό πυροβολικό TOS-1 και 8 MT-LB πέρασαν το συνοριακό πέρασμα Senkovka-Veselovka από την Λευκορωσία.

Οι δυνάμεις αυτές έφεραν το σήμα “Ο”.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό Στρατό, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν εισβολή προς Κίεβο, Chernihiv, Sumy, Χάρκοβο, Χερσώνα, Mykolaiv και Οδησσό με αποβατικό Στόλο ενώ έχουν ανοίξει μέτωπα από  Kursk/Bryansk και Ντονμπάς, Λουγκάνσκ  Chernihiv και Zhytomyr.

Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία άνοιξε πριν λίγο όλα τα μέτωπα περιλαμβάνοντας και χερσαία επιχείρηση.

Ο στόχος πλέον για την Μόσχα είναι αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο και κατοχή της χώρας μέχρι αυτό να επιτευχθεί..

Δείτε βίντεο

Φλέγονται βάσεις του Ουκρανικού Ναυτικού και της Αεροπορίας

Στις φλόγες έχει τυλιχτεί και η βάση του ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό ενώ ρωσικά άρματα μάχης κατευθύνονται προς Μαριούπολη.

Η Οδησσός δέχεται άγριο σφυροκόπημα από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επιπλέον ο ρωσικός Στρατός κατέστρεψε ουκρανικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 ισοπεδώνοντας την βάση τους στην περιοχή Dnipropetrovsk στο χωριό Timoshovka.

Το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπεί διαρκώς ουκρανικές θέσεις από Belgorod και Bryansk

Ο Γερουσιαστής Marco Rubio επικαλούμενες αμερικανικές πηγές ανέφερε πως πράγματι οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές μάχονται για τον έλεγχο του αεροδρομίου του Κιέβου και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη αποβατική ενέργεια στην Μαριούπολη.

Επιπλέον, ρωσικοί πύραυλοι κρουζ κατέστρεψαν αποθήκες οπλισμού στο χωριό Olshanytsia, στην περιοχή Bila Tserkva, στο Novi Petrivtsi,στο χωριό  Mezhyhirya

Ρωσικές δυνάμεις ανατίναξαν το κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου στην αεροπορική βάση Nizhyn.

Ανατινάχτηκαν επίσης αποθήκες καυσίμων και όπλων στην περιοχή Khmelnytsk στο χωριό Starokostiantyniv, στο Dnipropetrovsk καθώς και σε Krasnopillya, Marhanets.

Στρατιωτικές μονάδες σε Vinnytsia, Tulchyn, Brovary, Horodyshche και Milove Λουγκάνσκ έχουν παραδοθεί στις φλόγες

Δείτε βίντεο

Image

warnews247.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...