Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πατριάρχη Βαρθολομαίε, αυτά τα παιδιά που υποφέρουν εδώ και 8 χρόνια δεν έχουν ψυχή;

σχόλιο Γ.Θ : Όταν θα ακούτε τους υποκριτές της Δύσης και τα τηλεοπτικά ελληνόφωνα φερέφωνά τους να λένε για τα δήθεν εγκλήματα της Ρωσίας, να θυμάστε αυτές τις εικόνες παρακάτω. Τον πόνο και το δάκρυ αυτών των ανθρώπων που οχτώ χρόνια τώρα κανένας δυτικός, κανένας ελληνόφωνος δημοσιογράφος και κανένας Βαρθολομαίος δεν νοιάστηκε αν ζουν ή αν πεθαίνουν

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος έβγαλε μία ανακοίνωση ντροπής, η οποία θα στέκει ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία του οικουμενικού πατριαρχείου Κωσταντινουπόλεως.
Συγκλονισμένος από την εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας σήμερα τα ξημερώματα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, εκφράζοντας τη βαθειά του θλίψη γι᾽ αυτή την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας, καθώς και την συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο υπέρ βωμών και εστιών Ουκρανικό λαό και στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.
Είναι η πρώτη φορά που ορθόδοξος θρησκευτικός ηγέτης βγάζει ανακοίνωση εν καιρώ πολέμου, υπερασπιζόμενος τις ζωές μόνο της μίας πλευράς. Μία κατάπτυστη ανακοίνωση με πολιτικές σκοπιμότητες που αποδεικνύει δυστυχώς ότι και η αναγνώριση του αυτοκέφαλο της Ουκρανίας ήταν μία πολιτικά υποκινούμενη ενέργεια.
Δυστυχώς η Δύση ανέχθηκε τα εγκλήματα των ναζί που η ίδια δημιούργησε. Και τώρα συνεχίζει αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα, αγνοώντας πλήρως τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας που επί 8 ολόκληρα χρόνια ανέχονται τα πάνδεινα και υποφέρουν, χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί.
Όπως τώρα οι άμαχοι στην Δυτική Ουκρανία, έτσι και οι άμαχοι στην ανατολική Ουκρανία είναι άνθρωποι. Όποιος αγνοεί την αξία της ζωής ενός παιδιού λόγω της καταγωγής του, είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.
Αντιγράφουμε από ένα εξαιρετικό θρεντ στο Twitter:
Παιδιά κρυμμένα στο κελάρι, στην περιοχή του Ντόνμπας. Εδώ και οχτώ χρόνια οι άμαχοι της ανατολικής Ουκρανίας υπέφεραν, αλλά κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε. Αντίθετα, εξόπλισαν και πότισαν με το ναζιστικό δηλητήριο μικρό μέρος του πληθυσμού της Ουκρανίας, αρκετό να δημιουργήσει μία εφιαλτική κατάσταση για Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Έχει εξαιρετική σημασία το γεγονός ότι δύο από τους φωτογράφους που τράβηξαν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, σκοτώθηκαν από τον ουκρανικό στρατό.

📷  Ο φωτογράφος  Andy Rochelli  Που τράβηξε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, δολοφονήθηκε από τα ναζιστικά τάγματα του ουκρανικού στρατού.Image
Παιδί σε υπόγειο του Ντόνμπας γιορτάζει τα γενέθλιά του με κερί πάνω σε μια φέτα ψωμί.
Image
Τα παιδιά του Ντόνμπας. Οχτώ χρόνια στην κόλαση.
ImageImageImageImage
Ούτε τα κατοικίδια δεν γλίτωσαν…
📷 Dan Levy Image
Παιδιά δίνουν μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο μετά από βομβαρδισμό των ναζιστικών ταγμάτων της Ουκρανίας. Το ένα έχασε τη ζωή του.

📷 Dan Levy, 2017. Image

📷 Dan Levy, 2017. Image

Photojournalist Andrei Stenin (RIA) who was also killed that year while documenting the war in Donbass. He was 34. ImageImageImageImage

Donbass residents hiding from Ukraine’s shelling in 2014.

📷 Photojournalist Andrei Stenin (RIA) (1980-2014) ImageImageImage

Καμμένες και κατεστραμμένες εκκλησίες από τους βομβαρδισμούς των ναζί

2CD671BA B148 4D2B 9B06 E82A3EBE6754 F388F7A3 FA39 4501 AD2C CD52EC24B801 7822D091 82FA 4E55 9E80 8C2A4B9F0CA5

Πηγή
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2022/02/8_0492561996.html


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...