Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Που ήταν λοιπόν η Δύση στην Κύπρο το 1974;

Σοκαρισμένοι οι Δυτικοί παρακολουθούν τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Δύσκολο να υποστηρίξουν οι «Δυτικοί» ότι αιφνιδιάστηκαν. Οι σημερινές δραματικές εξελίξεις είναι σε μεγάλο ποσοστό αποτέλεσμα δικών τους πολιτικών και επιλογών. Η άρνηση τους να καταλάβουν ότι η διαρκής πίεση στη Μόσχα θα έφερνε αντίδραση είχε προσλάβει διαστάσεις εμμονής.

Η Δύση όμως θα πρέπει να μάθει και μια ελληνική παροιμία:

«Όταν κατουράς στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι», λέμε στην Ελλάδα…

Που ήταν λοιπόν η Δύση στην Κύπρο το 1974, για να ξεκινήσουμε από τα παλαιότερα και να έρθουμε στα πιο πρόσφατα:

Πού ήταν η Δύση το 2016 όταν η Τουρκία έκανε εισβολή στη Συρία; 

Που ήταν στη δεύτερη εισβολή της στη Συρία;

Που ήταν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου ανέχτηκε κι εκεί την τουρκική παρέμβαση;

Όλα αυτά αφορούν μόνο στην Τουρκία. ΄Εχει δείξει ανοχή και σε πολλά άλλα.

Πως τώρα λοιπόν θα αντιδράσει σε όσα λέει ο Πούτιν; Πως θα αντιμετωπίσει το ρωσικό αφήγημα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία; Θα προσφύγουν σε στρατιωτικά μέσα; Γνωρίζουν καλά ότι αυτό δεν γίνεται.

Οι εξελίξεις φέρνουν την Ελλάδα σε πολύ δύσκολη θέση. Όχι μόνο οικονομικά, όπου οι επιπτώσεις θα είναι δυσβάσταχτες. Γεωπολιτικά η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει την απόλυτη ταύτιση με τη Δύση. Θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο; Τώρα που τα όπλα μιλούν τα περιθώρια ελιγμών γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Όμως θα έπρεπε καιρό τώρα να έχει φροντίσει καλύτερα τις ισορροπίες της. Επέλεξε να «ποντάρει όλα τα λεφτά σε ένα άλογο» ,το οποίο μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποδεικνύεται «κουτσό»

Σ΄ αυτό το πολεμικό κλίμα συνεδρίασε και σήμερα το ΚΥΣΕΑ. Ο πρωθυπουργός έκανε μια δήλωση με την οποία καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της! Πότε τις ανέλαβε για να το κάνει τώρα που έχει απέναντι της τη Ρωσία; Η Ουκρανία ελπίζουμε να τον διδάξει το αυτονόητο: μη δίνεις ποτέ μεγαλύτερη σημασία απ ΄ όσο πρέπει στην βοήθεια «απ ΄  έξω». Δεν θα ΄ρθει ποτέ όταν τη χρειάζεσαι…

Πηγή
https://corfiatiko.blogspot.com/2022/02/blog-post_569.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...