Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Η μάνα μου ήταν ζωντανή μέσα στα πτώματα: Ο Πούτιν θυμάται την περιπέτεια των γονιών του στον ΒΠΠ

σχόλιο Γ.Θ : Σφυρηλατημένος από το πόνο, την κακουχία και την γενναιότητα έγινε αυτό που είναι σήμερα... ο Πούτιν του σήμερα, ο χειρότερος εχθρός της αντίχριστης τάξης πραγμάτων


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγραψε μια στήλη (κάτι που πολύ σπάνια κάνει), ανακαλώντας τις ιστορίες των γονιών του που επέζησαν από τις κακουχίες του αποκλεισμού του Λένινγκραντ, τον νεκρό αδελφό του και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δίνοντας πολύ προσωπικές λεπτομέρειες.

«Ο πατέρας μου ανέπνεε μέσω ενός καλαμιού σε ένα βάλτο ενώ οι Ναζί περνούσαν μόλις λίγα βήματα μακριά»

Ο πατέρας του Πούτιν, Βλαντιμίρ, προσχώρησε σε μια μικρή ομάδα δολιοφθοράς που υπαγόταν στο Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων (NKVD), η αποστολή του οποίου ήταν να ανατινάζει γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στην Αγία Πετρούπολη (τότε Λένινγκραντ), θυμάται ο Ρώσσος πρόεδρος στο άρθρο του στο περιοδικό «Russian Pioneer». Από τα 28 μέλη της ομάδας τα 24 έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με τους Ναζί κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Μια ημέρα οι Γερμανοί στρατιώτες τους κυνηγούσαν στο δάσος. Ο πατέρας του Πούτιν επέζησε γιατί κρύφτηκε σε ένα βάλτο για αρκετές ώρες.

«Και [ο πατέρας του Πούτιν] είπε ότι όταν βυθίστηκε στο βάλτο και ανέπνεε μέσα από ένα καλάμι, άκουσε τους Γερμανούς στρατιώτες που περνούσαν μόλις λίγα βήματα μακριά του και σκυλιά που γάβγιζαν.»

Ο πατέρας του θυμόταν πως υπέστη τον τραυματισμό που τον άφησε ανάπηρο για το υπόλοιπο της ζωής του, επειδή έπρεπε να ζήσει με κομμάτια χειροβομβίδας μέσα στο πόδι του.

Έκανε μια επίθεση πίσω από τις γραμμές των Ναζί μαζί με τους συναγωνιστές του. Ωστόσο, ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι με έναν Γερμανό στρατιώτη.



Ο πατέρας του Πούτιν: Vladimir Spiridonovich Putin. – RT

«Ο άντρας μας κοίταξε προσεκτικά. Πήρε μια χειροβομβίδα, άλλη μία, και τις πέταξε κατά πάνω μας», θυμάται τα λόγια του πατέρα του ο Πούτιν.

«Η ζωή είναι τόσο απλή και σκληρή», γράφει ο Ρώσσος πρόεδρος.

Όταν ο πατέρας του Πούτιν ξύπνησε δεν μπορούσε να περπατήσει και υπήρχε και ένα άλλο πρόβλημα – έπρεπε να φτάσει στην ομάδα του που βρισκόταν στην άλλη όχθη του τεράστιου ποταμού Νέβα που ήταν παγωμένος.

«Ο Νέβας παρακολουθούνταν συνεχώς και ήταν ανοιχτός στα πυρά των πολυβόλων. Δεν υπήρχε σχεδόν κανένας τρόπος να φτάσει στην απέναντι όχθη».

Ωστόσο, ο πατέρας του Πούτιν συνάντησε κατά τύχη τον γείτονά του ο οποίος παρά τα εχθρικά πυρά κατάφερε να τον μεταφέρει σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Τα θραύσματα της χειροβομβίδας είχαν σφηνωθεί στο πόδι και οι γιατροί προτίμησαν να μην τα αγγίξουν προκειμένου να σώσουν το άκρο.



ruspioner.ru

Ο γείτονας περίμενε στο νοσοκομείο για τον πατέρα του Πούτιν και αφού είδε ότι η χειρουργική επέμβαση είχε επιτυχία του είπε: «Εντάξει τώρα θα ζήσεις και εγώ φεύγω για να πεθάνω.»

Ωστόσο και οι δύο έζησαν στον πόλεμο, αν και ο πατέρας του Πούτιν για μια δεκαετία νόμιζε ότι ο σωτήρας του ήταν νεκρός. Στη δεκαετία του ’60 συναντήθηκαν τυχαία σε ένα κατάστημα και υπήρξε μία σπαρακτική επανένωση.

«Ο αδερφός μου πέθανε από διφθερίτιδα κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του Λένινγκραντ»

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Πούτιν γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Για να υποστηρίξει τον μικρό του γιο, ο πατέρας του Πούτιν έδινε στα κρυφά τις μερίδες του φαγητού του από το νοσοκομείο στη σύζυγό του. Αλλά όταν άρχισε να λιποθυμάει στο νοσοκομείο «οι γιατροί και οι νοσοκόμες κατάλαβαν τι συνέβαινε», έγραψε ο Πούτιν ανακαλώντας τις ιστορίες των γονιών του.

Οι αρχές πήραν το παιδί από την οικογένεια και το έδωσαν σε ανάδοχη οικογένεια από την οποία είχε οριστεί να φύγει.

«Αρρώστησε εκεί [στην ανάδοχη οικογένεια] – η μητέρα μου είπε ότι ήταν διφθερίτιδα – και δεν κατάφερε να επιβιώσει. Και δεν μας είπαν καν πού θάφτηκε. Ποτέ δεν μας είπαν.»

Μόλις το περασμένο έτος κατάφερε ο Πούτιν να βρει πληροφορίες σχετικά με τον αδελφό του και που ήταν θαμμένος.

«Και αυτός ήταν ο αδελφός μου», έγραψε ο Πούτιν. «Όχι μόνο η διεύθυνση που τον είχαν βάλει, αλλά το όνομα, το επώνυμο και η ημερομηνία γέννησης, όλα ταίριαζαν. Θάφτηκε στο νεκροταφείο Piskarevsky [στην Αγία Πετρούπολη]. Ήταν καταγεγραμμένη ακόμη και η συγκεκριμένη περιοχή.»

«Μέσα στα σώματα ο μπαμπάς μου είδε τη μαμά μου»

Όταν η μητέρα του Πούτιν [του μεγάλου] ήταν μόνη της – τον γιό της τον είχαν πάρει και ο σύζυγός της ήταν ακόμα στο νοσοκομείο – αρρώστησε. Οι γιατροί την θεώρησαν σχεδόν νεκρή και την μετέφεραν μαζί με άλλα σώματα για ταφή. Κατά τύχη ο πατέρας του Πούτιν επέστρεψε από το νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή.



Ο Vladimir Spiridonovich Putin με την μαμά του. – RT/ wikipedia.org

«Όταν ήρθε στο σπίτι είδε το νοσηλευτικό προσωπικό να μεταφέρει πτώματα. Και είδε τη μητέρα μου. Πλησίασε και του φάνηκε ότι ανέπνεε ακόμα. «Είναι ακόμα ζωντανή!», είπε στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Αυτοί επέμειναν ότι σύντομα θα πέθαινε αλλά εκείνος αρνήθηκε να τους ακούσει και τους επιτέθηκε με τις πατερίτσες του.

«Και την φρόντισε. Έζησε,» έγραψε ο Ρώσσος πρόεδρος. Οι γονείς του πέθαναν στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

«Οι γονείς μου δεν έτρεφαν κανένα μίσος για τον εχθρό»

Όλες οι οικογένειες έχασαν κάποιον αγαπημένο σε αυτόν τον πόλεμο, έγραψε ο Πούτιν.

«Αλλά αυτοί [η οικογένεια του Πούτιν] δεν είχαν μίσος για τον εχθρό, αυτό είναι καταπληκτικό. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ ακόμα δεν μπορώ να το κατανοήσω πλήρως αυτό.»

Θυμήθηκε τα λόγια της μητέρας του που είχε πει ότι δεν μισεί τους Γερμανούς στρατιώτες διότι «ήταν απλοί άνθρωποι και σκοτώθηκαν και αυτοί στον πόλεμο.»

RT
https://averoph.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...