Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Fake news οι Ουκρανοί που «έπεσαν ηρωικά»: Κατέθεσαν όπλα και επέστρεψαν σπίτι - Νεοναζί του Κιέβου βομβαρδίζουν αμάχους

Τις προηγούμενες ώρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έδειχνε Ουκρανούς στρατιώτες στο Φιδονήσι να βρίζουν Ρώσους που τους ζήτησαν να παραδοθούν

Η προπαγάνδα και τα fake news συνεχίζονται κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς χθες έγινε πρώτο θέμα ένα βίντεο που έδειχνε Ουκρανούς στρατιώτες που αποφάσισαν να πεθάνουν «ηρωικά» αντί να «παραιτηθούν», παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Μια ομάδα 82 Ουκρανών στρατιωτών, που παραδόθηκαν στο Φιδονήσι, μεταφέρθηκε στη Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε ο στόλος του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

«Κατέθεσαν τα όπλα και αποφάσισαν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», είπε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Γιασνίκοφ, αναπληρωτής διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Γιασνίκοφ τόνισε ότι ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας σεβάστηκε την απόφαση των Ουκρανών συνοριοφυλάκων και βρέθηκε ασφαλής τρόπος για να φύγουν από την περιοχή της επιχείρησης.

«Θα σταλούν σπίτι τους στην Ουκρανία με λεωφορεία που είναι προετοιμασμένα για αυτούς τους σκοπούς», πρόσθεσε ο Γιασνίκοφ.

Σημειώνεται πως οι ουκρανικές Αρχές και τα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι 13 συνοριοφύλακες επέλεξαν να πεθάνουν «ηρωικά» αντί να παραδοθούν στους Ρώσους. Το Κίεβο, μάλιστα, δήλωσε ότι θα τους τιμούσε «μεταθανάτια» με το βραβείο Ήρωα της Ουκρανίας. Η ρωσική πλευρά απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι το νησί της παραδόθηκε οικειοθελώς.

Παράλληλα στη δημοσιότητα έρχεται και βίντεο -το οποίο κοινοποίησε η Ρωσία- των Ουκρανών συνοριοφυλάκων που παραδόθηκαν και λαμβάνουν το φαγητό όπως δημοσιεύει το defencenet


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...