Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ξεκινά η δεύτερη φάση της ρωσικής εισβολής! Έρχονται Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές της 76η Μεραρχίας και “ άγριοι” Τσετσένοι για Κίεβο

Μπαράζ βλημάτων από ρωσικά πολεμικά πλοία στο φιδονήσι-Πληροφορίες για ανακατάληψη του αεροδρομίου στο Κίεβο από Ουκρανούς που διαψεύστηκαν

Δεκαοκτώ στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη Il-76MD απογειώθηκαν από το Pskov προς την κατεύθυνση του Κιέβου.

Τα  ουκρανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για αεραπόβαση Ρώσων αλεξιπτωτιστών στα προάστια του Κιέβου, σύμφωνα με τον ειδικό Hristo Grozev.

 Η δραστηριότητα της ρωσικής αεροπορίας και της μεταφοράς των Αλεξιπτωτιστών από το ρωσικό Πσκωφ επιβεβαιώνεται επίσης από ιστοσελίδες που μπλέκονται στην παρακολούθηση των πτήσεων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υποτίθεται πως παραδέχτηκε ότι μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχαν θέσει τον πλήρη έλεγχο του αεροδρομίου κοντά στο Κίεβο, μόνο που εμφανίστηκαν πληροφορίες που αναφέρουν περί ανακατάληψης του, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί.

Ωστόσο, η απελευθέρωση του Gostomel, την οποία ανακοίνωσε ο Arestovich, δεν επιβεβαιώθηκε στο Γραφείο του Προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάχες συνεχίζονται εκεί.

Μετά από αυτό, ο Aleksey Arestovich διέγραψε την ανάρτηση στην οποία μίλησε για την απελευθέρωση του αεροδρομίου Gostomel και άφησε ένα νέο σχόλιο.

«Σύμφωνα με το Gostomel. Διευκρινίζω. Η μάχη συνεχίζεται, έχει ξαναρχίσει. Το πυροβολικό και τα τανκς μας δουλεύουν.
Έσβησα την προηγούμενη ανάρτηση για αποφυγή παρεξηγήσεων.

Υπενθυμίζω ότι ο Ophis και εγώ δεν αναφέρουμε ψευδείς πληροφορίες, ακόμη και για το συμφέρον του «πληροφοριακού πολέμου». Αναφέρουμε μόνο ό,τι είναι αλήθεια. Δυστυχώς, οι ανακρίβειες είναι αναπόφευκτες και το Gostomel ήταν η πρώτη από αυτές. Το κυριότερο είναι να το φτιάξουμε έγκαιρα», έγραψε ο σύμβουλος.

Δεύτερο στάδιο 

Είναι προφανές ότι το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης ξεκινά στην Ουκρανία. Μετά την είσοδο στο έδαφος γειτονικού κράτους μικρών ρωσικών τακτικών ομάδων, βρίσκεται σε εξέλιξη προετοιμασία για τη χρήση των κύριων δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του διοικητικού κέντρου της περιοχής Sumy.
Η κατάσταση στον οικισμό είναι ήρεμη, οι κάτοικοι ουσιαστικά δεν αντιδρούν με κανέναν τρόπο στην εμφάνιση των Ρώσων στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή , επίθεση δέχθηκε το ουκρανικό φιδινήσι ( που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με  την Ρουμανία) από ρωσικά πλοία σήμερα.

Ρωσικά πυροβόλα δύο πολεμικών πλοίων κτύπησαν το νησί, στο οποίο συνοριοφύλακες και Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρατούν άμυνα. Πρόκειται για δύο πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό  "Moscow" και το περιπολικό "Vasily Bykov".

Παράλληλα εκατοντάδες Τσετσένοι στρατιώτες μέλη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και πιστοί στον ηγέτη τους Ραμζάν Καντίροφ, σε φωτογραφίες προσεύχονται πριν επιτεθούν στην Ουκρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το βράδυ θα είναι κρίσιμο για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η ταχεία κατάληψη του Κιέβου χωρίς μαζική χερσαία εισβολή από καλά εκπαιδευμένες ειδικές δυνάμεις, πρόσβαση στην Υπερδνειστερία και καθιέρωση ελέγχου στη Μολδαβία. (...)Δεν είναι γνωστό πού "βρήκε" το «σχέδιο Πούτιν» που ανήρτησε η ίδια η δημοσιογράφος στο Twitter. 

Όπως έγραψε, το Fox News πληροφορήθηκε ότι σε περίπτωση εισβολής, η Ρωσία πιθανότατα θα καταλάμβανε το Κίεβο γρήγορα - μέσα σε 24-36 ώρες. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου και θα διεξαχθεί αεροπορικός βομβαρδισμός ζωτικής σημασίας ουκρανικής υποδομής, σε εγκαταστάσεις διοίκησης και ελέγχου, καθώς και αποθήκες όπλων.

«Σχεδόν όλες οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Ουκρανία, έτσι θα εισβάλουν στο Κίεβο, θα αναλάβουν την κυβέρνηση χωρίς να χρειάζονται πολλά χερσαία στρατεύματα και στη συνέχεια θα μεταφέρουν ενισχύσεις από τη Λευκορωσία , αυτός είναι ο συντομότερος δρόμος», έγραψε η Heinrich.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φάση της εισβολής στην Ουκρανία μόλις ξεκίνησε και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά που φέρονται να σχεδίαζαν οι Ρώσοι εδώ και 8 χρόνια.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...