Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Άστε τα παιδιά ήσυχα . Είναι έγκλημα. Πώς δεν το καταλαβαίνετε;


Πριν δυο μέρες είδα στο ιατρείο μου ένα μικρό αγοράκι 7 χρόνων . Έφερε τον μικρό ο μπαπάς του συνοδευόμενοι από την μαμά και τον πιο μικρό αδελφό 5 χρόνων . Ο μικρός παρουσίαζε πονοκεφάλους . Παράξενο για ένα μικρό 7 χρόνων να έχει πονοκεφάλους . Παρουσίαζε πρόβλημα όρασης και είχε γυαλιά μυωπίας , έκανε εγχείρηση κρεατάκια στη μύτη (πολύποδες) και εγχείρηση αμυγδαλές . Είχε στοματική αναπνοή . Δηλαδή αναπνέει με το στόμα . Τον εξέτασα νευρολογικά και στη συνέχεια του έκανα ένα τεστ μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα και του παλμού . Επανέλαβα τις μετρήσεις χωρίς μάσκα. Η Διαφορά ήταν εμφανής. Με την μάσκα, ο μικρός έχει 10 παλμούς στο λεπτό περισσότερους και 2% μείωση του οξυγόνου . Ταυτόχρονα παρατήρησα ότι η μάσκα μετά από 20 λεπτά χρήσης ήταν γεμάτη σάλια . Έγραψα ένα πιστοποιητικό για τον μικρό και το έδωσα στους γονείς, με το σκεπτικό να μεταφερθεί στους δασκάλους του, ώστε να αποφευχθεί η χρήση μάσκας, εξηγώντας ότι μόνο κακό θα προσφέρει σε αυτό το παιδί. Συνέστησα δηλ όπως γίνει εξαίρεση στην χρήση μάσκας .

Η απάντηση των «αρμοδίων» ήταν γελοία . Ο Γιατρος συνέστησε , είπαν στους γονείς . Δεν επέβαλε . Η δασκάλα του μωρού το κατσαδιάζει καθημερινώς . Μπούλιγκ καθαρό . Μέχρι σημείου πάει η ίδια και του την τοποθετεί . Και τι τοποθετεί ; Μια μάσκα γεμάτη σάλια , ξανά και ξανά .
Αγαπητοί μου δάσκαλοι ! Οι γιατροί δεν επιβάλλουν . Απλά συστήνουν για το χειρουργείο , για την λήψη φαρμάκων , για την χρήση κολάρου , ζώνης , νάρθηκα , αποφυγής ή χρήσης μάσκας . Από κει και πέρα η εκτέλεση της σύστασης έγκειται σε αυτό που παίρνει την συνταγή ή σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση της.
Ψηλά γράμματα φαίνεται ότι είναι όλα αυτά.
Φυσικά σε αυτό το θέμα , την ευθύνη φέρει το υπουργείο της υγείας και οι λεγόμενες συμβουλευτικές μας επιτροπές . Να έχεις τα παιδιά του δημοτικού για τόσες συνεχή ώρες με μια μάσκα στο πρόσωπο , είναι πέραν του ανώμαλου . Είναι ανθυγιεινό . Τόσο σε θέματα ψυχολογίας όσο και σωστού μεταβολισμού στον εγκέφαλο .
Αστέ τα παιδιά ήσυχα . Είναι έγκλημα . Πώς δεν το καταλαβαίνετε ; Ούτε κράτος ούτε αντιπολίτευση . Ότι τους παίζουν από Ελλάδα αυτό χορεύουν και με το παραπάνω.

Dr . Mιχάλης Σπύρου
Νευροχειρουργός

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...