Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Μάχες γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο στο Κίεβο - Επίθεση Spetsnaz. Προς παράδοση άνευ όρων το Κίεβο - Ετοιμάζουν να φυγαδέψουν τον Β.Ζελένσκι -Καταθέτουν όπλα Ουκρανοί στρατιώτες

Spetsnaz
Θέμα ωρών η πτώση των Ναζί του ΚιέβουΗ μονάδα των Spetsnaz που είναι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Ουκρανίας εξαπέλυσε την τελική επίθεση ενισχυμένη με ρωσικά άρματα μάχης, τα οποία περίμενε, μετά την άρνηση της Προεδρικής Φρουράς να παραδοθεί.

Είναι άγνωστο εάν βρίσκεται μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ουκρανός πρόεδρος, Β.Ζελένσκι, παρόλα αυτά είναι θέμα ωρών να καταληφθεί το διοικητικό κέντρο της Ουκρανίας.

Αυτοί τη στιγμή πυροβολισμοί ακούγονται κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, το Κίεβο, καθώς Ρώσοι στρατιώτες ψάχνουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να τον συλλάβουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί έξω από κυβερνητικά κτίρια και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με ανάρτηση του πολεμικού ανταποκριτή Nolan Peterson στο twitter, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη μπει στην πόλη.

Όπως όλα φαίνεται θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία να λήγει σήμερα, καθώς ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται μια «ανάσα» από το Κίεβο και είναι θέμα ωρών να καταληφθεί.

Την ίδια ώρα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαήλ Ποντόλιακ, ανακοινώνει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να παραδοθεί και το μόνο που ζητά είναι να παρασχεθούν εγγυήσεις ασφαλείας.

Τι εννοεί με το εγγυήσεις ασφαλείας; «Η Ρωσία θέλει να σκοτώσει τον Β.Ζελένσκι», είπε ο ίδιος, κάτι που σημαίνει ότι αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή το Κίεβο είναι η ασφάλεια του Ουκρανού προέδρου και των συνεργατών του.

«Το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Ρωσία όσον αφορά ένα ουδέτερο καθεστώς, δεδομένου ότι θα παρασχεθούν εγγυήσεις ασφαλείας», δήλωσε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ,

«Η Ουκρανία πάντα έφευγε και αφήνει τώρα ένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις. Ακόμα και τώρα, όταν η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Αυτές οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ποντόλιακ, σύμφωνα με το πρακτορείο UNIAN news του Κιέβου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών θα ξεκινήσει αργά ή γρήγορα.

Μόσχα: Πάνω από 150 Ουκρανοί στρατιώτες κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν οικειοθελώς

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ υπογράμμισε πως περισσότεροι από 150 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν καταθέσει τα όπλα και παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας.

«Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, περισσότεροι από 150 στρατιώτες... κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν. Στην περιοχή του νησιού Zmiinyi, 82 Ουκρανοί στρατιώτες κατέθεσαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν οικειοθελώς σε μονάδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επί του παρόντος» όπως τονίζει «τους ζητείται να υπογράψουν μια άρνηση συμμετοχής στις εχθροπραξίες» ενώ «σύντομα θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

Παράλληλα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας απενεργοποίησαν 118 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.

«Κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν εκτός λειτουργίας 118 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους: 11 στρατιωτικά αεροδρόμια, 13 θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας των ουκρανικών δυνάμεων, δεκατέσσερις S-300 και Osa αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 36 σταθμοί ραντάρ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κονασένκοφ.

Ετοιμάζονται να φυγαδέψουν τον Β.Ζελένσκι τα δυτικά αφεντικά του.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...