Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Εκπρόσωποι της Παπικής Εκκλησίας στη Γερμανία δήλωσαν ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ άτομα

Στη Γερμανία 125 παπικοί ιερείς, ηγέτες κοινοτήτων, δάσκαλοι και υπάλληλοι εκκλησιαστικής διοίκησης δήλωσαν ότι ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
125 εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία δήλωσαν δημόσια ότι ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, απαιτώντας αλλαγές στο εκκλησιαστικό εργατικό δίκαιο, σύμφωνα με τη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Zeit».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ εκείνων που αποκάλυψαν τη σχέση τους με την ΛΟΑΤΚΙ+ είναι ιερείς, ποιμένες-γραμματείς και ηγέτες καθολικών κοινοτήτων, δάσκαλοι θρησκευτικών σχολείων, υπάλληλοι της διοίκησης της εκκλησίας.

Μια ομάδα Παπικών πραγματοποίησε διαδήλωση «#OutInChurch. Για την εκκλησία χωρίς φόβο», στην οποία έκαναν συλλογικό coming-out, δηλαδή παραδέχτηκαν ανοιχτά ότι είναι queers ή άνθρωποι που δεν είναι ετεροφυλόφιλοι.

Την πλήρη λίστα των αιτημάτων οι συμμετέχοντες στη δράση δημοσίευσαν στη σελίδα τους στο Instagram. Οι ακτιβιστές ζήτησαν να αλλάξει η εργατική εκκλησιαστική νομοθεσία, ώστε «ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου να μην αποτελούν πλέον λόγο για απόλυση ή διάκριση». Θέλουν επίσης «οι συκοφαντικές δηλώσεις του φύλου και της σεξουαλικότητας» να αποκλειστούν από την εκκλησιαστική διδασκαλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 20 παπικές ενώσεις και οργανώσεις δείχνουν αλληλεγγύη στους queer Παπικούς. Σε κοινή δήλωσή τους είπαν ότι δεν πρέπει πλέον «να υπάρχουν στη σκιά από φόβο εάν δεν συμμορφώνονται με την εικόνα φύλου τυποποιημένη από την εκκλησία».

πηγή spzh.news

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...