Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ο δρόμος για τη Θήβα είναι ανοιχτός…

Η πιο ντροπιαστική για τους άρχοντες και τους ιεράρχες της Ελλάδας Μεγάλη Εβδομάδα στην ιστορία της πατρίδας μας πέρασε. Το Πάσχα έφτασε και το φιάσκο συνεχίζεται, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη. Τώρα ήρθε η ώρα να ειπωθούν σιγά σιγά κάποια πράγματα.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από τον πρωταίτιο της ντροπής, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Η παράδοση της Εκκλησίας στα χέρια των κοσμικών αρχόντων αμαχητί, το κλείσιμο των ναών, η αποστέρηση της Θείας Κοινωνίας από τους πιστούς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, η βλάσφημη ψευτοθεολογία του κορονοϊού, η πλήρης διαστρέβλωση της αγιογραφικής και πατερικής μας διδασκαλίας για την θεολογική δήθεν κατοχύρωση της απόφασης κλεισίματος των ναών, είναι λίγοι μόνο από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άμεσα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του και να πάρει το δρόμο για την πολυαγαπημένη του Θήβα, μετανοών τον υπόλοιπον χρόνον της ζωής αυτού.

Και ας μην χαρούν οι κατά καιρούς επίδοξοι δελφίνοι του αρχιεπισκοπικού θρόνου.

Κανείς τους δεν είναι άξιος να τον διαδεχτεί.
Το σύννεφο της ντροπής που κάλυψε την Εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να διαλυθεί μόνο με την εκλογή ενός αρχιεπισκόπου από τις τάξεις των πρεσβυτέρων ή και των απλών μοναχών, αγίου προσώπου, με ασκητικό πνεύμα, αυθεντικού και γνήσιου εκφραστή της αγιοπατερικής μας παραδόσεως. Υπάρχουν τέτοιοι κληρικοί, κρυμμένοι από τα φώτα της δημοσιότητας και της εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας, ανυποψίαστοι και οι ίδιοι ότι μπορούν να επιλεγούν για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Όχι. Η λύση δεν βρίσκεται στους χαρτογιακάδες των αρχιεπισκοπικών και μητροπολιτικών γραφείων, στους γνωστούς αυτοφωτογραφιζόμενους και αυτοπροβαλλόμενους κληρικούς που καμαρώνουν σαν παραφουσκωμένα παγώνια μέσα στους άδειους από πιστούς ναούς.

Η μόνη λύση είναι ένας άγιος Αρχιεπίσκοπος, έτοιμος να αντιταχθεί στις κοσμικές βουλές των αρχόντων, γιατί έρχονται μέρες δύσκολες, πολύ χειρότερες από αυτές που προηγήθηκαν.

Εάν όμως τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβεί, που είναι και το πιθανότερο, τότε ας μην περιμένουν ο Αρχιεπίσκοπος και η κουστωδία του να συνεχίσουν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πιστών.

Ας αρκεστούν στα εγκώμια από τους πολιτικάντηδες και τις μεταξύ τους φιλοφρονήσεις, συνεχίζοντας να ζούνε… στον κόσμο τους.

http://thriskeftika.blogspot.com/2020/04/blog-post_59.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...