Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΣΟΚ! Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο της πείνας «βιβλικών αναλογιών»


Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, Ντέιβιντ Μπέσλεϊ, δήλωσε ότι η ανθρωπότητα ενδέχεται να αντιμετωπίσει μαζική πείνα λόγω της πανδημίας κορωνοϊού  εάν δεν διασφαλίσει την επισιτιστική ασφάλεια.

Ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει μόνο «μια παγκόσμια πανδημία για την υγεία, αλλά και μια παγκόσμια ανθρωπιστική καταστροφή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Εάν δεν προετοιμαστούμε και δεν αναλάβουμε δράση τώρα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε λιμό βιβλικών διαστάσεων σε λίγους μήνες», αναφέρει ο  ιστότοπος του οργανισμού.

Ο Μπέσλεϊ αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων για να αποφευχθεί αυτό. Ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες στις εχθροπραξίες να δίνουν τη δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και να επενδύσουν 350 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων  εφοδιασμού που να δρα σε όλον τον κόσμο.

«Πρώτα απ 'όλα, χρειαζόμαστε ειρήνη», επεσήμανε.

Επίσης,  τόνισε την ανάγκη δημιουργίας συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, σημειώνοντας τη σημασία της έλλειψης χρηματοδότησης, της διαταραχής του παγκόσμιου εμπορίου και της απώλειας πρόσβασης στα αγαθά από μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Ο χρόνος δεν είναι με το πλευρό μας, οπότε ας δράσουμε σοφά και γρήγορα», κατέληξε.

Οι ειδικοί εξάλλου της ΠΟΥ δήλωσαν χθες, ότι περίπου 130 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα λιμοκτονήσουν μέχρι το τέλος του 2020 λόγω των επιπτώσεων του COVID-19.
Η πανδημία σάρωσε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου.

Οι τελευταίες πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρουν ότι ο αριθμός των μολυσμένων έχει φτάσει τα δυόμισι εκατομμύρια άτομα, πάνω από 177 χιλιάδες έχουν πεθάνει.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...