Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Μένουμε Εκκλησία: Θέλω να είμαι και εγώ εκεί

Οι υπογράφοντες ομολογούμε ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας, βάσει του άρθρου 13 του Συντάγματος, στην ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας. Το δικαίωμα αυτό καταπατείται κατάφορα.

Θέλουμε να Μείνουμε Εκκλησία, Θέλουμε να πηγαίνουμε Εκκλησία, λειτουργούμενοι στους ιερούς ναούς μας (εντός και εκτός του προαυλίου χώρου ), να κοινωνούμε στους ιερούς ναούς μας (εντός και εκτός) τηρώντας τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, που θέσπισε η πολιτεία για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19.

Είμαστε ο ΙΔΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, που συμμορφώνεται στα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, όταν πηγαίνει στα φαρμακεία, στα νοσοκομεία, στα καταστήματα τροφίμων, στις τράπεζες κ.τ.λ. Αυτός ο λαός παραμένει ο ΙΔΙΟΣ και όταν βρίσκεται στον Ιερό Ναό.

Επομένως, δε μπορεί να υπάρχουν “δύο μέτρα και δύο σταθμά”. ΑΛΛΟ για τα νοσοκομεία, φαρμακεία, super market και τις τράπεζες και ΑΛΛΟ για τους Ιερούς Ναούς. Αυτό δεν ευσταθεί και φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι είναι άδικο. Ο κάθε νοήμων και λογικός άνθρωπος το καταλαβαίνει ακόμα και αν δεν είναι χριστιανός.

Εν τέλει, είναι πλασματικό το επιχείρημα ότι θα δημιουργηθεί ΣΥΝΩΣΤΙΜΟΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στους ναούς από τον ίδιο λαό που σέβεται και συμμορφώνεται στους κανόνες της πολιτείας για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού οπουδήποτε αλλού. Γι’ αυτό δε φοβόμαστε και μάλιστα οφείλουμε να δηλώσουμε, ότι θέλουμε να πηγαίνουμε Εκκλησία. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε κοινωνικά ανεύθυνοι, ώστε απερίσκεπτα να αδιαφορούμε για την μετάδοση του ιού στους συμπολίτες μας. Δυστυχώς, αυτή την αρνητική και ψεύτικη εικόνα προβάλει η πολιτεία μέσα από τα ΜΜΕ, για τους χριστιανούς που θέλουν να ασκήσουν το λατρευτικό τους δικαίωμα, το οποίο είναι ταυτόχρονα και καθήκον απέναντι στον Σταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό.

Δεν φοβόμαστε γιατί: “Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών”.

Πηγή: menoume-ekklisia.gr
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...