Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

O Σέρβος υπεραθλητής του τένις Novak Djokovic δηλώνει πως δεν θα εμβολιασθεί για covid19 και εναντιώνεται στο μαζικό εμβολιασμό…


O Σέρβος σούπερ σταρ υπεραθλητής του τένις εναντιώνεται στην λογική του μαζικού εμβολιασμού για κορονοιό και δηλώνει εκ των προτέρων ότι δεν θα εμβολιαστεί.


Ένα εμβόλιο κατά του coronavirus για όλους τους τενίστες ώστε να ξαναρχίσουν τα tournois du circuit majeur μετά την κρίση? Για ποιό εμβόλιο μιλάτε.Κι όταν ακόμη ανακαλυφθεί ένα ο Novak Djokovic δεν είναι πολύ fan αυτής της ιδέας που προτάθηκε από την Amélie Mauresmo​, που εκτίμησε τον τελευταίο μήνα ότι τα tournois του tennis δεν θα ξανάρχιζαν χωρίς την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του Covid-19 : « Pas de vaccin = pas de tennis », είχε tweeté.

« Είμαι ο πρώτος μέσα στην αβεβαιότητα.Τι θα κάνω με τα ταξίδια; Eγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ των εμβολίων.Δεν θα επιθυμούσα κανείς να με υποχρεώσει να εμβολιαστώ για να ταξιδέψω», δήλωσε ο Nole. « Αν αυτός θα είναι ο κανόνας, ο νόμος, τι θα γίνει;Θα όφειλα τότε ν΄αποφασίσω αν θα υποβληθώ σε αυτό ή όχι . Προς στιγμήν έχω αυτή τη γνώμη.Δεν ξέρω αν αυτό θ΄αλλάξει», αναγνώρισε ο Djokovic που εκφράστηκε από την Ισπανία όπου παρέμεινε αποκλεισμένος με την οικογένειά του από την αρχή της πανδημίας Covid-19.


« Αλλά ποιό εμβόλιο αφού αυτό ακόμη δεν υπάρχει;; », αναρωτήθηκε. Ο Σέρβος νικητής του Open Αυστραλίας στην αρχή της χρονιάς , εκτίμησε επίσης πως τα tournois δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν « πριν Σεπτέμβρη Οκτώβρη », ακόμη κι αν το παγκόσμιο τένις επίσημα σταματά ως τα μέσα Ιούλη.

« Η saison θα ξαναρχίσει επίσημα τη στιγμή όπου όλος ο κόσμος θα είναι βέβαιος 100 % ότι τ’ άτομα μπορούν να έρθουν, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος , ότι τ άτομα ανθίστανται στον ιό κι αυτό θα πάρει καιρό », είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο ίσως θα υπάρξουν διαμάχες εδώ κι εκεί για tournois με περιορισμένα ταξίδια στο εσωτερικό μιας χώρας ή μιας περιοχής..20minutes.

Ο Σέρβος θρύλος του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς είναι μέλος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κι ενεργός πιστός. Έχει συνεισφέρει τεράστια ποσά σε μοναστήρια της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια. Έκανε επίσης φιλανθρωπικά έργα στη Σερβία. Για το αξιοσημείωτο έργο του στα θρησκευτικά κέντρα, ο Πατριάρχης Irinej της Σερβίας απένειμε στον Τζόκοβιτς την διάκριση του τάγματος του Αγίου Σάββα Ι το έτος 2011.

«Αυτός είναι ο πιο σημαντικός τίτλος της ζωής μου γιατί πρώτα είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός και μετά αθλητής», δήλωσε μετά την παραλαβή αυτής της τιμής. Είναι η υψηλότερη διάκριση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.



Στην Ελλάδα ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε «κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι σε πλήρη κανονικότητα θα επιστρέψει κι η Ελλάδα, μόνο όταν υπάρξει το εμβόλιο, μόνο δηλ. όταν θα εμβολιαστεί μαζικά ο πληθυσμός…».

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...