Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Γιαμαρέλλου: Θα κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή που θα επιτραπεί – Όποιος πιστεύει δεν φοβάται

Υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων τάχθηκε η Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, Ελένη Γιαμαρέλλου.
Μιλώντας στο Mega τόνισε συγκεκριμένα πως:

«Είμαι υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία κυρίως για τα μεγάλα παιδιά.

»Οπωσδήποτε θα ανοίξει η Γ’ Λυκείου εν συνεχεία οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

»Για τα πιο μικρά παιδιά θα δούμε ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

»Τα παιδιά κάτω των 11 ετών είναι κυρίως ασυμπτωματικά.

»Δεν γνωρίζουμε αν μεταφέρουν τη νόσο.

»Μας απασχολεί το αν τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν ευπαθείς ομάδες».

Αναφορικά με το αν μεταδίδουν τον ιό τα παιδιά:

«Σήμερα έχει αλλάξει η εκτίμηση ότι τα παιδιά μεταδίδουν πολύ εύκολα τον ιό που γνωρίζαμε στην αρχή της πανδημίας.

»Όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Όταν το αναπνευστικό δεν έχει προσβληθεί, δεν μπορείς να μεταδώσεις τον ιό για παράδειγμα».

Παράλληλα τόνισε, ότι είναι έως τώρα είναι άγνωστη η αιτία που προκαλεί φλεγμονώδη νόσο στα παιδιά και ερευνάται η σχέση του συνδρόμου με τον κορωνοϊό, σύνδρομο που όπως τόνισε η κυρία Γιαμαρέλλου ονομάζεται σύνδρομο Καβασάκι που δεν έχει συνδεθεί με τους κορωνοϊούς.

Όσον αφορά στην προσέλευση των ιών, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλές θεωρίες μια έξ αυτών αναφέρει ότι «υπήρχαν στα δάση και με την ταραχή στο οικολογικό σύστημα, έφτασαν μέσω των ζώων, στον άνθρωπο».

Τέλος, στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας η κύρια Γιαμαρέλλου ανέφερε πως «το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό.

»Όποιος πιστεύει στα Θεία Μυστήρια και ότι με τη Θεία Κοινωνία λαμβάνει μόνο Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν έχει να φοβάται τίποτα.

»Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να κοινωνήσω από την πρώτη Κυριακή που θα επιτρέπεται».

8 σχόλια:

 1. O υ δ ε π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσηματος από τη θεία ευχαριστια , στη θεία ευχαριστια βρίσκεται O I δ ι ο ς O Xριστος , O I δ ι ο ς O Θεός , O Oποίος είναι π υ ρ κ α τ α ν α λ ι σ κ ο ν , ο π ω ς γράφει στην επιστολή προς Eβρ. ο Aποστολος των εθνών : ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι από το Aγιο Πνεύμα σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Kυριου και Θεού και Σωτήρος ημών Iησου Xριστου , είναι μ υ σ τ η ρ ι ο A σ υ λ λ η π τ ο για την A v θ ρ ω π ι ν η λογική , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ ε ν ο μυαλό μας . O μ ω ς από τη σ υ γ κ ε ν τ ρ ω σ η ανθρώπων - Ο π ο υ δ η π ο τ ε - είναι δυνατή η μετάδοση νοσημάτων .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα λόγια ειναι περιττά μπροστά σε τέτοιους επιστήμονες.Δόξα τον Θεό,που μας τους χαρίζει !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΑΥΤΗΣ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΘΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΙΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΚΑΜΠΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΑΥΤΗΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, καλά. Όσο έχουμε Ιερώνυμο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό που λες. Η Εκκλησία θα συνεχίσει να σκύβει το κεφάλι, μέχρι να γίνουμε άξιοι να έχουμε ένα νέο Χριστόδουλο.

   Διαγραφή
 4. Η πανδημία δεν τελειώνει τόσο εύκολα όσο φαίνεται. Βρισκόμαστε στο κρισιμώτερο σημείο της, που θα καθορίσει την ανθεκτικότητά μας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της. Τα παιδιά μας πρέπει να προστατευτούν. Η σχολική περίοδος ουσιαστικά έχει τελειώσει. Επειδή είναι ασυμπτωματικά μπορούν να μεταδώσουν ευκολότερα την νόσο. Προέχει η ανθρώπινη ζωή και έπεται η οικονομία, διότι περί αυτού πρόκειτε. Ελπίζω να είναι προαιρετική προσέλευση των μαθητών, όπως στην Γαλλία. Ειδάλλως, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μέγιστο δίλημμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΣ,
  ΣΤΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΠΟΥ ΔΕ ΝΤΡΑΠΗΚΕ,
  ΠΑΛΙΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ,ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ,
  ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ...
  ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,
  ΤΟΥ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ!
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΘΕΡΜΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ,
  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΤΕ!
  Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ Α Ν Ε Σ Τ Η !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ωραία εκτελεί τον ρόλο της η ηθοποιός. Δεν μπορεί να μην βάζαν και μία μαριονέττα τους να το παίξει και αυτο το ρόλο. Μου θυμίζει την ξεφτιλισμένη την Κανέλλη που φοράει το σταυρό και όλοι την παρουσιάζουν σαν ορθόδοξη!!! Μην τσιμπάτε στα λόγια τους. Είναι για να μας παραπλανούνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...