Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πέτσας: ''Αρχικά θα ανοίξουν κομμωτήρια και καταστήματα λιανικής - Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία''

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου θα ανακοινώσει ο ανεκδιήγητος Μητσοτάκης το σχέδιο της αντίχριστης κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ενώ θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους υπουργούς.

«Σκοπός των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» τόνισε ο Πέτσας λες και μας κάνει την χάρη που σπάει την καραντίνα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε πως «τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν μεταξύ τους χρονικά, ώστε να αξιολογείται η αποτελεσματικότητα».

Ο Πέτσας είπε ότι αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανικής και οι επιχειρήσεις υγιεινής, ενώ στη συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και αμέσως μετά τα καταστήματα εστίασης.

Για το ζήτημα των εκκλησιών, σημείωσε ότι «οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία, από τα πρώτα στάδια άρσης των μέτρων, ενώ για τους συμβολικούς εορτασμούς της Πρωτομαγιάς ανακοίνωσε ότι θα γίνουν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ζητώντας κατανόηση από τα συνδικάτα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως «αρχίζει από σήμερα η καταβολή επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους. Έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 73.000 μακροχρόνια άνεργοι. Μέχρι 3 Μαϊου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα», ενώ όπως είπε «μέχρι την Πέμπτη θα καταβληθούν και τα 600 ευρώ στους επιστήμονες».

5 σχόλια:

 1. Που να ξέρει τώρα ο Πετσας ότι η Λατρεία δεν είναι ατομική και γίνεται στην εκκλησία. Ατομική είναι η προσευχή. Βρε που μπλέξαμε!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδελφέ, Χριστός Ανέστη!
   Ας με συγχωρήσει η αγάπη σου, αλλά δεν υπάρχει ατομική προσευχή. Ο άνθρωπος είναι πρόσωπο, αφού δημιουργήθηκε κατ' εικόνα του Τριαδικού μας Θεού.
   Η σωτηρία μας δεν είναι ατομική υπόθεση. Η σωτηρία του ενός, εξαρτάται από την σωτηρία του άλλου ανθρώπου!
   Γιαυτό και η προσευχή που γίνεται στο "ταμιείον ", είναι προσωπική!Όχι ατομική!
   Κατά την ώρα εκείνη, το Πνεύμα το Άγιον προσεύχεται για τον άνθρωπο, και εκτός από τον ίδιο, συμμετέχουν άγγελοι και Άγιοι, η κτίση ολόκληρη!
   Όταν οι μαθητές ζήτησαν από Τον Κύριο να τους μάθει να προσεύχονται, Εκείνος τους είπε Να λέτε: "Πάτερ ημών... "
   Όχι Πατέρα μου !
   Όσο αυτό λοιπόν δεν υπάρχει, δεν υφίσταται προσευχή ατομική!
   Και δίνεται όμως μέσα από αυτή την άτοπη λέξη του Υπουργού, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία κατήχησης του λαού Του Θεού!
   Αλλά, όπως χάσαμε την ευκαιρία της κατήχησης του ακατήχητου κατά βάσιν λαού μας, να μιλήσουμε για Θεία Κοινωνία, για την προσκύνηση Του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, για να πούμε, αν είναι τελικά, ο Φύλαξ πάσης της Οικουμένης, και τόσα άλλα, νομίζω πως θα χάσουμε και την ευκαιρία αυτή!
   Και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου που μέχρι λίγο καιρό πριν μιλούσε και έκανε εισηγήσεις και διαλέξεις για την Ορθόδοξη Θεολογία, και είχε γράψει εκείνο το θαυμάσιο βιβλίο μερικές δεκαετίες πριν, το
   "Ορθόδοξη ψυχοθεραπεία", θα μείνει νομίζω άλαλος για όλα όσα θα έπρεπε να μιλήσει!
   Ο Θεός να συγχωρεί όλους μας, και πρώτα πρώτα εμένα, και τον Επίσκοπο που μπορεί να διδάσκει, αλλά δεν ενδιαφερεται να τηρεί τα διδασκόμενα. Ή μάλλον επιλέγει οδούς αλλοτρίους,και οδηγεί και τον λαό να πράξει το ίδιο!
   Αλίμονο!
   Όμως...έχει ο Θεός!
   Οι άνθρωποι κλείνουν δρόμους αρετής, αλλά ο Κύριος ανοίγει! Πάντα θα βρίσκονται κάποιοι λίγοι που αποτελούν τη μαγιά και θα συντάσσονται με Τον Νικητή του Θανάτου! Δόξα Σοι ο Θεός!

   Διαγραφή
 2. Πέτσας: ''Αρχικά θα ανοίξουν κομμωτήρια και καταστήματα λιανικής ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΡΟΠΟΤΖΙΔΙΚΑ ΠΑΤΖΑΤΖΙΔΙΚΑ ,ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΩΣ ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΝΆΘΡΟΙΣΗ ΚΑΙ Η ΣΎΝΑΞΗ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΎ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΠΕΜΨΟΥΜΕ ΘΕΊΑ ΛΑΤΡΕΊΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΌ ΜΑΣ.

  ΤΏΡΑ ΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΈΡΝΟΥΝ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΊΧΝΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πρώτα ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
  Δηλαδή τρίχες και σοβαντεπί προτεραιότητα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...