Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ανάσταση στον τάφο του Γέροντα Εφραίμ στην Αριζόνα

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι στη Μονή Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα τοι βράδυ της Ανάστασης.

Η αδελφότητα έψαλε το Χριστός Ανέστη πάνω από το τάφο του μακαριστού γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη και οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές διότι ήταν η πρώτη Ανάσταση χωρίς τον Γέροντά τους.

 Η εικόνα ίσως περιέχει: λουλούδι, πίνακας και εσωτερικός χώρος

2 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠ ΤΙΣ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΜΟΝΕΣ. ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ. ΚΡΙΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο είχε όταν έλεγε ότι λίγο μετά τον θάνατό του θα αρχίσουν τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης....Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι λίγο μετά την κοίμηση του γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού όπως είχε άλλωστε πεί άρχισαν στην Ελλάδα τα μνημόνια, τώρα με την κοίμηση του γέροντα Εφραίμ αρχίζουν τα παγκόσμια γεγονότα. Λές και ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και οι μαθητές του ήταν ζωντανοί στύλοι που κρατούσαν τον κόσμο να μην καταστραφεί. Τώρα με την κοίμησή τους άρχισε η κατάρρευση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...