Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Το βάζουν στα πόδια οι ισλαμοφασίστες! - Θερίζει ο συριακός στρατός σε Λαττάκεια και Δαμασκό!

Δεκάδες στελέχη και μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και μέλη των οικογενειών τους άρχισαν να εκκενώνουν αυτήν την εβδομάδα τις συνοικίες Qadam και al-Hajar al-Aswad, στο Νότο της Δαμασκού με προορισμό την Raqqa, την αυτοανακηρυχθείσα πρωτεύουσα της ισλαμιστικής οργάνωσης.Εκατοντάδες ακόμη θα τους ακολουθήσουν τις ημέρες που έρχονται. Η συμφωνία εκκένωσης των νότιων συνοικιών της Δαμασκού κλείστηκε στα μέσα Δεκέμβρη μεταξύ των ενόπλων τρομοκρατών και της συριακής κυβέρνησης. Αφορά ουσιαστικά τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και της al-Nosra, που είναι το συριακό παρακλάδι της al-Qaïda. Αλλά η εφαρμογή της πάγωσε μετά το θάνατο του ισλαμιστή αρχιτρομοκράτη και φυσικού ηγέτη του αντι Άσαντ στρατοπέδου του Zahran Allouche, που σκοτώθηκε στις 25 Δεκέμβρη από επιδρομή της συριακής αεροπορίας.

Στην αρχή της εβδομάδας η συμφωνία επανεργοποιήθηκε και εφαρμόστηκε με κάθε διακριτικότητα. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης ISIS, τα στελέχη της και οι οικογένειές τους ήταν οι πρώτοι που έφυγαν με λεωφορείο μακριά από τα μίντια. Προορισμός η Raqqa το εκθετήριο ανθρώπινων κεφαλών. Τις τελευταίες ημέρες πολλοί μαχητές πήραν τον ίδιο δρόμο. Συνολικά είναι 2.000 τζιχαντιστές και οι οικογένειες΄τους που οφείλουν ν΄αποσυρθούν από το νότο της Δαμασκού. Αλλά πριν ακόμη τελειώσει η εκκένωση των τζιχαντιστών 5.000 πολίτες που κατάγονται από αυτήν την περιοχή επέστρεψαν στη συνοικία Qadamκαι στα περίχωρά της. Ζούσαν εδώ και περίπου 3 χρόνια σε στρατόπεδα με προκατασκευασμένα σπίτια εγκατεστημένα από την κυβέρνηση στη δυτική περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας. Αντίθετα αυτή η επιστροφή απαθανατίστηκε από τις κάμερες και τις εικόνες τις μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. AFP rfi 22.1.16

dimpenews

++++


O συριακός στρατός σε συνεργασία με τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας ανέκτησε τον έλεγχο του όρους Kalouksi και του Kitef Qamou’ στα ΒΑ της πόλης της Λαττάκια σύμφωνα με στρατιωτική πηγή. Η πηγή πρόσθεσε ότι ο στρατός ανέκτησε τα χωριά Ghanimya, Khan Joz, Aweinat, Qalaya, Bayt Sukkar, Bayt Riha και Bradoun στα ΒΔ της Salma στο ΒΑ τμήμα της επαρχίας της Λαττάκια.

uhhuhi

"Ο στρατός κατόρθωσε ν΄ανακτήσει τον έλεγχο αξιοσημείωτων  περιοχών μετά από βίαιες μάχες με τα τρομοκρατικά δίκτυα που οδήγησαν στην εξουδετέρωση περισσοτέρων από 150 τρομοκρατών και την καταστροφή των όπλων τους και πυρομαχικών εκ των οποίων βαρύ πυροβολικό", υπογραμμίζει η πηγή που πρόσθεσε ότι  μονάδες πυροτεχνουργών εξουδετέρωσαν εκρηκτικούς μνηχανισμούς με τους οποίους οι τρομοκράτες είχαν παγιδεύσει τις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με την πηγή οι μονάδες του στρατού σε συνεργασία με τις Μονάδες της Εθνικής Άμυνας πήραν τον έλεγχο των χωριών Soueideh, Beit Awan, Baldar, Rif Mekhtaro, το σημείο 465 και 2 υψώματα τα Soueideh και Sarqalστα βόρεια τμήματα της επαρχίας της Λαττάκια. 22/01/16 sana

O στρατός σύμφωνα με άλλη πηγή πήρε και τις περιοχές Khadra,Bayt Awan,al-Rahmaliyyah στη Β Λαττάκια.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...