Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

OI HΠΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

201088571
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
H πρόθεση του Κιέβου να αποκαταστήσει το status της πυρηνικής δύναμης δεν είναι παρά ένα πλαίσιο που χρησιμοποιεί η Washington για να αναπτύξει πυρηνικά όπλα...
στην Ουκρανία θεωρεί ο Konstantin Sivkov πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Γεωπολιτικών προβλημάτων.
Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης Η Ουκρανία κληρονόμησε ένα stock πυρηνικών όπλων. Ωστόσο το Κιέβο έχει αποκηρύξει από το 1993 την αποδοχή του μνημονίου της Βουδαπέστης. Ως αντάλλαγμα Ρωσία,Μ.Βρετανία και ΗΠΑ δεσμεύθηκαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του ουκρανικού κράτους.
Εδώ και 1 εβδομάδα με αφορμή την σύγκρουση στην Αν.Ουκρανία οι βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος Svoboda πρότειναν να επανακτήσει η Ουκρανία το status της πυρηνικής δύναμης.
“Πως δύναται όμως η Ουκρανία να γίνει πυρηνική δύναμη αφού δεν διαθέτει ούτε επιστημονικές σχολές ούτε την απαραίτητη τεχνογνωσία τεχνολογία για την κατασκευή πυρηνικών ; Δεν διαθέτει επίσης ούτε τις απαραίτητες πρώτες ύλες για την επίτευξη αυτού του σκοπού.Η απάντηση είναι προφανής: αμερικανικά πυρηνικά όπλα θα αναπτυχθούν σε αυτήν ” δήλωσε ο M.Sivkov σε μια συνέντευξη τύπου στο RIA Novosti.
4464000_3_0036_un-vehicule-lance-missile-de-portee_c77830c278dbceae7354ba5a4897df5e
Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι καταπάτησε τη Διαμεσολαβητική Συνθήκη του 1987 για τον έλεγχο των πυρηνικών δυνάμεων (INF)Της χρεώνουν δοκιμές ενός πυραύλου κρουζ που θεωρείται απαγορευμένος από τη συνθήκη. Oι New York Times αποκαλύπτουν μάλιστα ότι ο Ομπάμα έγραψε στις 28 Ιουλίου στον Πούτιν γι αυτό το θέμα.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον ειδήμονα οι ΗΠΑ περιφρονούν τις διεθνείς συμφωνίες.
“Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν επιθετικές τακτικές σε χώρες αποπυρηνικοποιημένες. Παρέχουν εξοπλισμό που δύναται να επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα αμερικανικής τεχνολογίας καθιστώντας αυτές τις χώρες πυρηνικές δυνάμεις.Ορίστε να μια απόδειξη άμεσης παραβίασης του νόμου και της συνθήκης για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων ” εξήγησε ο M.Sivkov.
Σύμφωνα με τον ίδιο όλο αυτό μπορεί να θεωρεί ως μια αντιρωσική προσέγγιση: “Γιατί η Ουκρανία έχει ανάγκη από τα αμερικανικά πυρηνικά ; Kαλά ακούσατε εναντίον της Ρωσίας “. (RIA Novosti 30.07.14)

dimpenews
http://dimpenews.com/2014/07/30

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...