Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Την «πάτησε» ο Ομπάμα: Κινδυνεύει να πέσει στο «λάκκο» που άνοιξε για τη Ρωσία…

Την «πάτησε» ο Ομπάμα: Κινδυνεύει να πέσει στο «λάκκο» που άνοιξε για τη Ρωσία…
Η ουκρανική ηγεσία παραιτήθηκε, εξαιτίας της απροθυμίας της να επιβάλει τους όρους του... ΔΝΤ, οι οποίοι θα επιφέρουν τη φτωχοποίηση του πληθυσμού μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Η εξαθλίωση του ουκρανικού λαού θεωρείται δεδομένη, καθώς οι απλοί πολίτες θα κληθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια του ΔΝΤ, τα οποία φυσικά και άρπαξαν οι δισεκατομμυριούχοι ολιγάρχες της χώρας, μεταφέροντάς τα σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους.Δύο από τα τέσσερα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού αποσκίρτησαν, αρνούμενα τους όρους του ΔΝΤ για την αποπληρωμή των δανείων.

Έτσι, στις 24 Ιουλίου, ο διορισμένος από την πράκτορα του Ομπάμα, Victoria Nuland,, Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Arseniy Yatsenyuk, υπέβαλε την παραίτησή του.
«Το γεγονός είναι ότι σήμερα αποτύχατε να ψηφίσετε τους νόμους και εγώ δεν έχω να πληρώσω τους μισθούς των αστυνομικών, των γιατρών, των δασκάλων…δεν έχω με τι να γεμίσω τα όπλα, με τι να κινήσω τα τεθωρακισμένα άρματα. Σήμερα αποτύχατε να καλύψετε τις ανάγκες της χώρας σε φυσικό αέριο, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε το χειμώνα, χωρίς να εξαρτόμαστε πια από το ρωσικό φυσικό αέριο», δήλωσε ο Yatseyuk.
Όπως ανέφερε στις 24 Ιουλίου ο δημοσιογράφος Michel Chossudovsky, ο «αχυράνθρωπος»- πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko πιστεύει ότι αν οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν «λειτουργήσουν», τότε θα μπορεί πιο εύκολα να πείσει το Κογκρέσο να χορηγήσει στην Ουκρανία καθεστώς ειδικού συμμάχου, εκτός ΝΑΤΟ (όπως το Ισραήλ, η Αυστραλία και οι Φιλιππίνες) και να λύσει έτσι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην ασφάλεια της χώρας.
Η χορήγηση του καθεστώτος «ειδικού συμμάχου εκτός ΝΑΤΟ» θα ανάψει το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων εντός του ουκρανικού εδάφους. Οι ξένες δυνάμεις θα μπορούν να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού και της Εθνοφρουράς.
Γι΄αυτούς τους λόγους προωθείται στο Κίεβο «ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την επέκταση της αμερικανικής βοήθειας, τόσο όσον αφορά σε στρατιωτικά θέματα όσο και σε τεχνοκρατικά».
Με άλλα λόγια: Η κυβέρνηση που εγκατέστησε ο Ομπάμα τον Φεβρουάριο επιδιώκει τώρα την άμεση υποστήριξη των ΗΠΑ, προκειμένου να συνεχίσει την εκστρατεία εθνοκάθαρσης, η οποία έχει ως στόχο να απαλλάξει την Ουκρανία από τους ανθρώπους που είχαν εκλέξει τον ανατραπέντα από το πραξικόπημα του Ομπάμα, πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Οι άνθρωποι που τοποθέτησε μετά το πραξικόπημα ο Ομπάμα, αναμένουν πλέον την άμεση βοήθεια των ΗΠΑ, για να ολοκληρώσουν την εθνοκάθαρση στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας, ώστε να εξαλειφθούν οι ομάδες εκείνες των Ουκρανών που ενδεχομένως θα αντιδρούσαν όταν θα τοποθετούνταν στα εδάφη τους πυρηνικοί πύραυλοι με στόχο την εκμηδένιση της Μόσχας.
Το σχέδιο του Ομπάμα, να εξαναγκάσει με αυτόν τον τρόπο τη Ρωσία να συνθηκολογήσει, φαίνεται πλέον ότι είναι ακόμα πιο απίθανο να πετύχει. Ο Ομπάμα είναι λιγότερο δημοφιλής στην Αμερική, από ότι είναι τα τσιράκια του στο Κίεβο. Πώς θα εξασφαλίσει λοιπόν την έγκριση για άμεση στήριξη των Ουκρανών Νεοναζί; Είναι δυνατόν να μην βρίσκεται σε απόγνωση;;;
 
ERIC ZUESSE
Μετάφραση-Απόδοση: Hellasforce 


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...