Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ /ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


201958433
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
       H κυβερνητική κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει ολοένα και περισσότερο...
γράφει σήμερα η Kommersant. Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Arseni Iatseniouk παραιτήθηκε και ο κυβερνήτης της περιοχής Kherson Iouri Odartchenko .Σε ομιλία του είχε εγκωμιάσει τον Χίτλερ και το Γ Ράιχ κατά τους εορτασμούς της 9ης Μαίου.Ο Odartchenko προσάπτει στον Ποροσένκο και το Κοινοβούλιο την απροθυμία τους για επιβολή στρατιωτικού νόμου και ότι άφησαν ανυπεράσπιστη την περιοχή του Kherson “στην ρώσική επιδρομή”.
Ο δήμαρχος του Krementchoug Oleg Babaev που θεωρητικά ήταν το φαβορί για τη θέση του κυβερνήτη της περιοχής του Poltava δολοφονήθηκε με τρεις σφάιρες.Μέλος του κόμματος Πατρίδα και μοναδικός υποψήφιος για τη θέση.Ο διορισμός του στα νέα του καθήκοντα θα γινόταν αυτήν την εβδομάδα.Φήμες αναφέρουν ότι είχε διαφορές με τον κυβερνήτη της περιοχής του Dniepropetrovsk Igor Kolomoïski. Η οικία του δημάρχου του Lvov Andreï Sadovy δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες από αγνώστους.
Ο Arseni Iatseniouk θα παραμείνει πιστός στην Ioulia Timochenko. Ενώ άλλοι ακτιμού ότι θα συνασπιστεί με τον πρόεδρο Porochenko για να τεθεί επικεφαλής στο κόμμα του Αλληλεγγύη.
Το Human Rights Watch κατηγορεί τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν κατοικημένες συνοικίες και προάστια του Donetsk με ρουκέτες Grad. “Οι επιτόπιες έρευνες του HRW επέτρεψαν να πιστοποιηθεί ηότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενέχονται στους βομβαρδισμούς μεταξύ 12 και 21 Ιουλίου.
Η χρήση όπλων που χτυπούν αδιακρίτως αποτελεί μια καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και δύναται να θεωρηθεί έγκλημα πολέμου ” υπενθυμίζει το HRW.201595454
Η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ εξέδωσε έκθεση σύμωνα με την οποία 1.129 πολίτες σκοτώθηκαν και 3.442 τραυματίστηκαν από τα μέσα Απριλίου.Η αναφορά τοζίςει ότι είναι δύσκολος ο επακριβής καθορισμός του απολογισμού των θυμάτων αμάχων.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (OMS ) επιβεβαιώνει το θάνατο 1.129 πολιτών.
Εννοείται ότι όλοι αυτοί είναι ρωσόφωνοι πολίτες αφού οι περιοχές τους οι πόλεις τους και τα χωριά βάλονται από τον στρατό. Την ίδια στιγμή τοπικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων δραματικά και μιλούν για πολλαπλασίονα θύματα.Η ίδια έκθεση μιλάει για 100.000 εκτοπισμένους.( RIA Novosti 28.07.14)
Την ίδια ώρα η figaro δημοσιοποίησε χθες στοιχεία που δίνουν οι ρωσικές αρχές και που μιλούν για 500.000 πρόσφυγες.Καθημερινά περνούν τα σύνορα 2000 εκτοπισμένοι.Αυτή η διχογνωμία είναι ενδεικτική και για την ασυμφωνία στην καταμέτρηση των θυμάτων.
dimpenews
http://dimpenews.com/2014

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...