Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Θαύμα στη Γάζα: Βγήκε ζωντανή από την κοιλιά της νεκρής μητέρας της.

Δεν είναι ένα παιδί του πολέμου. Είναι το βρέφος που ενσαρκώνει τα όνειρα των Παλαιστινίων για ζωή χωρίς πόλεμο. Το νεογέννητο μωρό είδε το φως της ζωής χάρη στους γιατρούς παρά το γεγονός πως η μητέρα του, σκοτώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα...
Η ιστορία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρω του κόσμου και είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές που έχουν υπάρξει: ένα βρέφος γεννιέται στη Γάζα λίγη ώρα αφού η μητέρα του έχει αφήνει την τελευταία της πνοή μετά από ισραηλινή επιχείρηση.
Το νεογέννητο ήρθε στον κόσμο πρόωρα, σύμφωνα με το BBC. Οι γιατροί της έδιναν 50-50 πιθανότητες για να επιζήσει. Αλλά εκείνη τα κατάφερε.
Η μητέρα της τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των Ισραηλινών στο κέντρο της Γάζας τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά πέθανε πάνω στο χειρουργικό τραπέζι. Οι γιατροί δεν έχασαν χρόνο. Έκαναν καισαρική και έσωσαν το κοριτσάκι της.
 
Η μητέρα ήταν νεκρή 10 λεπτά όταν οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το παιδί από τα σπλάχνα της. Αν αργούσαν άλλα πέντε λεπτά, το παιδί δεν θα ήταν ζωντανό σύμφωνα με τον γιατρό Fadi Al-Khrote, γράφει το Al Jazeera.
Η 23χρονη γυναίκα βρισκόταν σε ένα διώροφο κτίριο μαζί με άλλες τέσσερις οικογένειες όταν χτύπησαν οι Ισραηλινοί.
Κι αν η μικρή που γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά το θάνατο της μητέρας είναι τυχερή, υπάρχουν παιδιά στα μαιευτήρια της Γάζας που έχουν παγιδευτεί στη μέση του πολέμου. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Shifa της Γάζας δίνουν τιτάνιο αγώνα για να σώζουν ζωές παιδιών που δεν έφταιξαν ποτέ αλλά πληρώνουν βαρύ τίμημα.
 
Δείτε το συγκλονιστικό video της Telegraph
http://youtu.be/7HEdDILt5Og
 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...