Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Οι Αμερικανοί πολιτικοί υποχείρια του σιωνιστικού λόμπι.

Γράφει ο Paul R. Pillar- πρώην αναλυτής της CIA

Καθώς οι δολοφονίες των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς απλώνονται από τη Γάζα μέχρι τη Δυτική Όχθη, ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ζυγίζει τους επιδιωκόμενους στόχους μέσα στην αυξανόμενη παγκόσμια κατακραυγή...


Ατού του, παραμένει ο φόβος που περικλείει τους Αμερικανούς πολιτικούς στο να εκφράσουν οποιαδήποτε κριτική στο Ισραήλ (λόγω του σιωνιστικού παράγοντα), σημειώνει ο αναλυτής της CIA, Paul R. Pillar.

«Όποιος διαβάσει για το μακελειό που γίνεται στη Λωρίδα της Γάζας και έχει, τουλάχιστον, μια ουγγιά ανθρωπισμού μέσα του, ελπίζει ότι η κατάπαυση του πυρός θα έρθει σύντομα.

Η Jodi Rudoren που καλύπτει την New York Times, σημειώνει ότι οι πρόσφατοι υπολογισμοί της ισραηλινής κυβέρνησης του Βενιαμίν Νετανιάχου ζυγίζουν τη φυσική ικανότητα της Χαμάς να επιτεθεί στο Ισραήλ μέσα στο διεθνές κλίμα της καταδίκης του Ισραήλ, καθόσον η ισραηλινή επιχείρηση συνεχίζεται.

Οι εκτιμήσεις αυτές δεν αποτελούν μέρος μια αμφίβολης σκέψης της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλά πιθανόν μιας τακτικής της.

Στην πρόβλεψη, ότι ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του θα τερματίσει τη λειτουργία, απαιτείται μια στρατηγική άποψη ή τουλάχιστον ότι ο Νετανιάχου θα εξετάσει τη στρατηγική.

Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ, έχει υποστεί το λιγότερο από ό, τι αναμένονταν στην καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, δεδομένου ότι οι εξηγήσεις είναι εξαιρετικά δυσανάλογες με τις απώλειες των αμάχων, που προκάλεσε η επίθεση στη Γάζα, ότι δηλαδή έγιναν αυτές επειδή η Χαμάς-τα μέλη της- κρύβονται μέσα στους αμάχους, αυτό προφανώς στερείται αξιοπιστίας.

Η πρόκληση του θανάτου και της καταστροφής του άμαχου πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβάνεται και στις πολλές άλλες ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις, όπως ο αποκλεισμός και ο οικονομικός στραγγαλισμός της ίδιας της Γάζας, με σκοπό τη μείωση της λαϊκής υποστήριξης για οποιοδήποτε ομάδα ή κυβέρνηση, στις οποίες το Ισραήλ αντιτίθεται.

Η σπανιότητα των κατάλληλων καταδικών, οφείλεται πρώτα απ’ όλα στην πολιτική μικροψυχία των Αμερικανών πολιτικών και των δύο κομμάτων που ενδιαφέρονται περισσότερο να μην θέσουν σε κίνδυνο τις πιθανότητες επανεκλογής τους, από το ισχυρό ισραηλινό λόμπι που προωθεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Ισραήλ και τα υποστηρίζει με κάθε τρόπο, παρά, μάλλον τις Ηνωμένες Πολιτείες που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Ο Νετανιάχου χρειάζεται τη Χαμάς. Ο Νετανιάχου μπορεί να είναι τυφλός για το πώς οι πολιτικές του θα θέσουν σε κίνδυνο τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Ισραήλ, αλλά είναι πιστά προσηλωμένος στο μεσοπρόθεσμο στόχο: της διατήρησης (κατοχής) της Δυτικής Όχθης.

Έχοντας τη Χαμάς, ως έναν μισητό εχθρό, συνεχώς επικαλείται λόγους, για να μην πάρει στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις για τη συνολική διευθέτηση με του Παλαιστίνιους, αφού οι όποιες επιθέσεις της Χαμάς, εξυπηρετούν τον τελικό σκοπό του.

Έτσι, ο Νετανιάχου έκανε ό, τι μπορούσε να καταστρέψει την συμφιλίωση, με μαζικές επιθέσεις κατά της Χαμάς και άλλες δυναμικές εφαρμογές που οδήγησαν αναπόφευκτα στην επίθεση που ακολούθησε.

Ο Νετανιάχου έχει τη συνενοχή για τη στρατηγική αυτή, όπως και οι ΗΠΑ και ηγετικές δυνάμεις της Δύσης, που συμμερίζονται και έχουν την αντίστοιχη ευθύνη για την αιματοχυσία που ακολούθησε.

Τώρα, η κυβέρνηση του Νετανιάχου συνεχίζει να διατείνεται τους γνωστούς ισχυρισμούς για το πώς το Ισραήλ δεν έχει εταίρο στις διαπραγματεύσεις, πως το ήμισυ των Παλαιστινίων κυβερνάται από μια τρομοκρατική ομάδα και υποτίθεται ότι παλεύει για την καταστροφή του Ισραήλ, καθώς οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα αποτελούν άλλοθι στο Ισραήλ, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψει την κατοχή της Δυτικής Όχθης κλπ.κλπ.

[Συνοπιτκά το άρθρο Οι αιματηροί υπολογισμοί του Νετανάχιου στο «consortium news», του Paul R. Pillar, που 28 χρόνια υπηρέτησε στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών- CIA, και αναδείχθηκε ένας από τους κορυφαίους αναλυτές του Οργανισμού]

http://www.echedoros-a.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...