Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Νέο επεισόδιο στο Ψυχρό Πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας.


σχόλιο Γ.Θ : Η αυτοκρατορία του κακού γνωρίζει πολύ καλά ότι τα πυρηνικά των Ρώσων μπορούν να την γυρίσουν στην λίθινη εποχή. Το γνωρίζει, αλλά η σατανική αλαζονεία της δεν την αφήνει να ησυχάσει και να ζει ειρηνικά.
Ο σιωνισμός προκειμένου να βγάλει από την μέση τον μισητό Πούτιν και την Ορθόδοξη ελπίδα του πλανήτη, είναι διατεθειμένος να θυσιάσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα τον αμερικανοσιωνισμό και απλώς να μεταφερθεί αλλού.
Μην ξεχνάτε ότι ο σιωνισμός δεν δουλεύει για την αμερική, αλλά για την αληθινή του πατρίδα, που είναι η κόλαση...
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε τη συνθήκη για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty, INF, 1987) προχωρώντας σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουαζιέρας, ανακοίνωσε μη κατονομαζόμενος αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον έχει θέσει επανειλημμένως το σοβαρό αυτό ζήτημα στη Μόσχα και ζητεί επείγουσες συνομιλίες για το θέμα.

Η συνθήκη INF, η οποία υπεγράφη το 1987 από τους τότε προέδρους των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ Ρόναλντ Ρίγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αντίστοιχα, είχε ως στόχο την εξάλειξη των χερσαίων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουαζιέρας με βεληνεκές από 500 έως 5.000 χιλιόμετρα.

«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί για τη βιωσιμότητα της συνθήκης INF. Ζητούμε από τη Ρωσία να συμμορφωθεί και πάλι προς τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο αυτό και να εξαλείψει και να απαγορεύσει κάθε είδος απαγορευμένου οπλικού συστήματος κατά επαληθεύσιμο τρόπο» δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους για το ζήτημα, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το Κονγκρέσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Παράλληλα, σε ένδειξη της σημασίας που η Ουάσινγκτον αποδίδει στο ζήτημα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε επιστολή προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το θέμα έχει προκύψει εδώ και μήνες. Τον Ιανουάριο, η Ουάσινγκτον είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για τη δοκιμή από τη Ρωσία πυραύλου, πιθανόν κατά παραβίαση της συνθήκης INF. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται επίσημες αμερικανικές πηγές, η Μόσχα έχει αρχίσει τις δοκιμές νέου πυραύλου από το 2008.

Η Ανίτα Φριντ, υφυπουργός Εξωτερικών για την Πυρηνική και Στρατηγική Πολιτική, δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κονγκρέσο τον Απρίλιο ότι υπάρχουν ανησυχίες εκ μέρους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ρωσία δεν τηρεί τη συνθήκη INF και ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά οι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times τον περασμένο Ιανουάριο, η Ουάσινγκτον ενημέρωσε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ σχετικά με το ότι η Ρωσία είχε προχωρήσει σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουαζιέρας, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία για την προσήλωσή της στη συνθήκη INF.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...