Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟREZ - ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ Βίντεο-ντοκουμέντα από την πανωλεθρία των Ουκρανών στο Shahtarsk

Βίντεο με την πανωλεθρία που υπέστη ο ουκρανικός Στρατός στο  Shahtarsk ανάρτησαν σήμερα οι δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας.
Μετά την μεγάλη αυτή ήττα οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν και στο μέτωπο της πόλης Τοrez.Yπενθυμίζεται ότι οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 125 τεθωρακισμένα ΤΟΜΠ,ΤΟΜΑ, και άρματα μάχης.
Η ήττα στο Shahtarsk , το οποίο την είχε χαρακτηρίσει ως ουκρανικό "Κουρσκ" καθώς ξεκίνησε με μεγάλη επίθεση των Ουκρανών, όπως και των προγόνων τους ναζί στο σοβιετικό Κουρσκ του Β' ΠΠ, και κατέληξε σε αναγκαστική υποχώρηση, και ανάλωση πολύτιμου έμψυχου και άψυχου υλικού. Στην περίπτωση του Κουρσκ το αποτέλεσμα οδήγησε σε ανάληψη πρωτοβουλίας κινήσεων από τους Σοβιετικούς μέχρι το τέλος του Β΄ΠΠ.
Η επικράτηση των ρωσόφωνων στην γραμμή Τοrez-Shahtarsk κρατάει ενωμένες τις δυνάμεις του Λουγκάνσγκ και του Ντονέτσκ, ενώ απέτυχε η περικύκλωση των δύο μεγάλων αστικών κέντρων.
Τα Ilovajsk και Gorlivka παραμένουν υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων, ενώ δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στις δυναμεις Αυτοάμυνας. Σύμφωνα με τους ρωσόφωνους όλοι οι κληρωτοί στρατιώτες που έκαναν την θητεία τους ή αναγκάστηκαν να έρθουν να πολεμήσουν λόγω επιστράτευσης θα τύχουν αξιοπρεπούς μεταχείρησης. Αντίθετα για αυτούς που πολεμούν ως μισθοφόροι και για όσους ανήκουν στον Δεξιό Τομέα, αναφερουν χαρακτηριστικά "δεν πιάνουμε αιχμαλώτους"...
Οι ρωσόφωνοι αναφέρουν ότι δίπλα στα ουκρανικά άρματα μαχη είδαν Άραβες μισθοφόρους, ενώ στο πεδίο της μάχης βρήκανε δεκάδες ξενόγλωσσα έγγραφα κυρίως από την Πολωνία, την Τσεχία, και τις Βαλτικές Δημοκρατίες.
Άλλωστε ενεπλάκησαν προ ημερών με ολόκληρη πολωνική ταξιαρχία, η οποία παρουσιάζεται ως μισθφόροι αλλά, πρόκειται γαι Πολωνούς στρατιωτικούς που απλά κάνουν "ανεπίσημη" αποστολή.
"Δεν αγγίουμε κληρωτούς, όσους σκοτώσαμε ήταν στη μαχη. Μας πυροβολούν, τους πυροβολούμε. Οι κληρωτοί μπορούν να παραδοθούν ήρεμα και θα τους βοηθησουμε να πάνε στο σπίτι τους.Μπορούμε ακόμα και να τους ανοίξουμε διαδρόμους διαφυγής"
Παρά τις πολύ μεγάλες δυνάμεις που διέθεσε το ναζιστικο Κίεβο εναντίον των ρωσόφωνων για να επιτύχουν την περικύκλωση των Ντονέτσκ-Λουγκανσγκ, οι δυννάμεις της Νέας Ρωσίας πέτυχαν μια τεράστια νίκη.









Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...