Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Στο MEGA όλα είναι αλλιώς... Aκόμα και η τραγωδία στη Γάζα.

Tουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και 7 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην ανεξήγητη επίθεση του Ισραηλινού στρατού σε σχολείο-καταυλισμό των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα...
Συγκλονισμένος δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον Μπαν Γκι-μουν που βρίσκεται στην Αίγυπτο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και εργαζόμενοι του ΟΗΕ.

«Βρισκόμασταν μέσα στο σχολείο. Κάποιοι ήταν στις τάξεις και κάποιοι άλλοι έξω στην αυλή και ξαφνικά μας χτύπησαν τέσσερις οβίδες. Φύγαμε από τα σπίτια μας όταν μας είπαν να τα εκκενώσουμε, πήγαμε σε αυτό το σχολείο αλλά και πάλι μας βομβάρδισαν», λέει στους δημοσιογράφους μια γυναίκα που γλίτωσε με ελαφρά τραύματα.

Για «φριχτή σφαγή και τεράστιο έγκλημα πολέμου» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Χαμάς απειλώντας το Ισραήλ με σοβαρά αντίποινα. Από τη μεριά του το Ισραήλ υποστηρίζει ότι απάντησε στα πυρά που δέχτηκε και ότι είχε προειδοποιήσει για την εκκένωση του σχολείου.

Η επίθεση δημιούργησε σκηνές πανικού. Αίματα στις αίθουσες και πανικόβλητος κόσμος να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα γύρω κέντρα νοσηλείας, τα οποία όμως παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις σε εξοπλισμό και δυναμικό.

Το χτύπημα έρχεται μια ημέρα μετά υιοθέτηση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που κατατέθηκε από την Παλαιστινιακή πλευρά για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με τις ενδεχόμενες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου κατά την Ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση. Στη διαδικασία της ψήφισης τα ευρωπαϊκά κράτη απείχαν.

Ο βομβαρδισμός του καταυλισμού του ΟΗΕ προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο αλλά και στη Δυτική Όχθη, στην μεγαλειώδη διαδήλωση της οποίας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά, όπως μεταδίδει ο Πάνος Χαρίτος στο twitter και σημαίες της Χαμάς.


Στο MEGA όλα είναι αλλιώς


Iδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κάλυψη του βομβαρδισμού (που κατήγγειλε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ) από το «Μεγάλο κανάλι». Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού επέλεξαν να ασχοληθούν περισσότερο με την άποψη της Ισραηλινής πλευράς και πέρασαν εμφατικό crawl στο κάτω μέρος της οθόνης με τίτλο «Η Χαμάς χτύπησε σχολείο του ΟΗΕ στη ΓΑΖΑ».
Η συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα υπήρξε έντονη και μάλιστα στα πρώτα λεπτά μέχρι να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη αυτής της ντροπιαστικής εικόνας για τα ελληνικά ΜΜΕ είχε επικρατήσει η άποψη ότι επρόκειτο για επεξεργασμένη φωτογραφία στο Photoshop.

Δυστυχώς δεν ήταν.

 

Από ThePressProject μέσω left
http://greki-gr.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...