Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Προς πιθανή προσάρτηση του 44% της Λωρίδας της Γάζας

Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)
 

Οι «Αμυντικές Ισραηλινές Δυνάμεις» (sic) προειδοποιούν τους κάτοικους της Γάζας ότι θα βομβαρδίσουν τη γειτονιά τους. Οι τελευταίοι τα παρατάνε όλα και αναζητούν καταφύγιο όπου μπορούν. Μερικές φορές, σε κτίρια που διαχειρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη (UNRWA)...

Τα άρματα μάχης των «Αμυντικών Ισραηλινών Δυνάμεων» στη συνέχεια επιτίθενται ξανά και τους σπρώχνουν παραπέρα.

Στις 25 Ιουλίου 2014 (δηλαδή 43 ημέρες μετά την απαγωγή τριών νεαρών Ισραηλινών που αποδίδεται στη Χαμάς χωρίς απόδειξη από την κυβέρνηση Νετανιάχου και που διεκδικείται μόνο από τον Ισλαμικό Εμιράτο [ 1 ]), οι «Αμυντικές Ισραηλινές Δυνάμεις» δηλώσαν ότι το 44% του εδάφους της Γάζας δεν είναι πλέον κατοικήσιμο.


Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι στριμώχνονται στα 158 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα οποία δεν επιτέθηκε ακόμα το Ισραήλ. Η πυκνότητα είναι περίπου 10.000 κατ./τετ. χλμ., ήτοι η μεγαλύτερη στον κόσμο.


Η ισραηλινή επιχείρηση για να «ξεριζωθεί η Χαμάς» [ 2 ], που αρχικά ξεκίνησε από τον Στρατηγό Moshe Yaalon, ο οποίος έγινε υπουργός Άμυνας, θα μπορούσε να αλλάξει σκοπό.


Μέρος Ισραηλινών ηγετών θέλουν να τελειώσουν με το παλαιστινιακό πρόβλημα εκδιώχνοντας την πλειοψηφία του πληθυσμού προς την Αίγυπτο και την Ιορδανία και προσαρτώντας μερικώς ή ολικώς τη Γάζα [προσάρτηση 3 ].


Εάν επικρατεί αυτή η επιλογή στο Τελ Αβίβ, το Ισραήλ θα μπορούσε, επομένως, να προσαρτήσει σήμερα χωρίς δυσκολία το 44% του εδάφους της Γάζας.


[1] « Jihadist group takes credit for teens’ killings », par Elhanan Miller, The Times of Israel, 3 juillet 2014.
[2] « Extension de la guerre du gaz au Levant », par Thierry Meyssan, Al-Watan (Syrie), Réseau Voltaire, 21 juillet 2014.
[3] « La "solution" pour Gaza », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto/Réseau Voltaire, 25 juillet 2014.

 
http://www.voltairenet.org
http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...