Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Τί μορφή έχουν πάτερ τα πνεύματα κάτω από τον ουρανό και οι άγγελοι; Είναι αόρατοι;

σχόλιο Γ.Θ : Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Γίνεται αναφορά παρακάτω για θετική ενέργεια όμως δεν έχει την έννοια που δίνουν οι νεοπαγανιστές

Ερώτηση καθηγητή Ζ.Σ.:
Τί μορφή έχουν, πάτερ, τα πνεύματα κάτω από τον ουρανό και οι άγγελοι; Είναι αόρατοι;

Απάντηση πατρός Θαδδαίου: Είναι ενέργεια, βλέπετε...

Κι εμείς το ίδιο είμαστε ενέργεια. Αλλά εμείς είμαστε ενέργεια σέ σώμα, σάρκα. Βλέπετε πώς ή ενέργεια κινεί το σώμα μας; Το ίδιο είναι και οι άγγελοι και τα πνεύματα κάτω από τον ουρανό! Είναι ενέργεια.
Στην ουσία ένα πνεύμα κινείται με τεράστια ταχύτητα. Πηγαίνει πιο γρήγορα και από τις σκέψεις. Είναι απίστευτη ή ταχύτητα, με την οποία κινείται ένα πνεύμα, είναι απίστευτη ή ταχύτητα, με την οποία κινούνται οι σκέψεις. Μόλις σκεφτόμαστε κάτι, αυτό ήδη έφτασε εκεί πού στέλνουμε την σκέψη.
Ένας από τούς αγίους, όταν του φανερώθηκε ή Παναγία μας, ήθελε να μάθει τί ταχύτητα έχει ή σκέψη και ή προσευχή.
Αυτός ό άγιος ήθελε να μάθει πόσο γρήγορα μπορούμε να στείλουμε την προσευχή μας σέ περίπτωση πού κινδυνεύει ή ζωή μας έδώ στη γη.
Και ή Παναγία Μητέρα του απάντησε: Ή ταχύτητα είναι μεγάλη. Οι σκέψεις μας έχουν μεγάλο μέσο όρο ταχύτητας και δεν έχει σημασία γι' αυτές ούτε ό χώρος ούτε και ή απόσταση πού τις στέλνουμε. Δηλαδή δεν έχει σημασία, εάν είναι πολύ κοντά ή πολύ μακριά. Τη στιγμή πού ό άνθρωπος ετοιμάζεται να στείλει την σκέψη του, ή σκέψη του έφτασε.
Μέχρι πριν λίγο καιρό γνωρίζαμε μόνο την ταχύτητα του φωτός. Τώρα όμως ξέρουμε ότι υπάρχει και μεγαλύτερη ταχύτητα απ' την ταχύτητα του φωτός. Αυτή είναι ή ταχύτητα των σκέψεων και ή ταχύτητα της προσευχής! Ή ενέργεια των σκέψεων και της προσευχής στιγμιαία ενώνεται με την ζωοποιό πηγή και με την Παντοδύναμη ενέργεια.

Γι' αυτό το λόγο πολλές φορές επαναλαμβάνω: Αν το ανθρώπινο γένος, το όποιο είναι πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ψυχές, συμφωνούσε στον τρόπο της σκέψης του, αν οι άνθρωποι είχαν τις ίδιες θετικές σκέψεις, όλα θα άλλαζαν γύρω από μας! Ολόκληρη ή φύση θα άλλαζε! Γιατί αυτό θα ήταν μια τεράστια θεϊκή ενέργεια ενωμένη σέ ένα.

Δυστυχώς, τώρα όλα γύρω μας είναι σέ δυσαρμονία. Σχεδόν όλες οι ανθρώπινες σκέψεις σήμερα είναι μεταξύ τους ασύμφωνες. Γιατί; Γιατί τα πονηρά πνεύματα κάτω από τον ουρανό, δεν επιτρέπουν να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι άνθρωποι.
Και ό Κύριος λέει: Όπου είναι συναγμένοι δύο ή τρεις στο όνομα μου, εκεί είμαι κι εγώ ανάμεσα τους. Ό Θεός είναι πανταχού παρών, υπάρχει παντού.

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑΔΔΑΙΟΥ ΒΙΤΟΒΝΙΤΣΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...