Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Νεοναζί του Αζόφ απολογείται για τα εγκλήματα των Ουκρανών στην Μαριούπολη – Τους ψάχνουν πόρτα-πόρτα οι Ρώσοι

Απελευθερώθηκε μετά από μάχες αρκετών ημερών η Μαριούπολη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις «καθάρισαν» και τους τελευταίους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ.

Τις τελευταίες ώρες περίπου 1.500 νεοναζί προσπαθούν ακόμα να διαφύγουν από το εργοστάσιο μεταλλουργίας που βρίσκεται στο λιμάνι, παρόλα αυτά ελάχιστοι το έχουν καταφέρει.

Οι περισσότεροι έχουν πέσει στα χέρια των Ρώσων οι οποίοι τους συλλαμβάνουν και τους κατηγορούν για τα εγκλήματα που έκαναν τόσα χρόνια κατά των Ρωσόφωνων.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Aleksey Smykov, νεοναζί του Αζόφ, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και απολογείται για τα εγκλήματα που έκαναν οι συναγωνιστές του, ο ίδιος αρνείται ότι συμμετείχε σε αυτά.

«Για εμένα προσωπικά είναι αδιανόητη αυτή η τακτική, που μου αναφέρατε. Όταν λες ότι είσαι στρατιώτης, οφείλεις να πολεμάς με υψηλά ιδανικά και όχι με τον τρόπο τον απάνθρωπο που μου είπατε. Δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημενος και να το να φέρεσαι στον άμαχο πληθυσμό έτσι δεν είναι δική μου τακτική», είπε αναφορικά με τους αμάχους που χρησιμοποιούν σαν ασπίδες οι νεοναζί του Αζόφ.

«Μπορείς να μας πεις αυτή η τακτική (σχετικά με τους αμάχους) ήρθε από τα υψηλά κλιμάκια;», τον ρωτούν.

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, γιατί δεν ήμουν πια στην Μαριούπολη», απάντησε.

Σε άλλα βίντεο βλέπουμε Ρώσους να έχουν μπει στην Μαριούπολη και να ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους υπόλοιπους νεοναζί του Αζόφ που μεταμφιέζονται σε πολίτες για να κρυφτούν.

«Μοιράζουμε την ανθρωπιστική βοήθεια. Έχει πολύ κόσμο. Σε κάθε είσοδο των πολύ κατοικιών είναι συγκεντρωμένοι περίπου 200 άνθρωποι, ενώ εμείς φέραμε μόνο 300 σετ. Θα προσπαθήσουμε να επιλύουμε το πρόβλημα για να φτάσει για όλους», αναφέρει ένας στρατιώτης.

Ακούγεται μια γυναικεία φωνή: «Παιδιά είστε Ρώσοι;».

«Ναι είμαστε από Ρωσία», απαντά εκείνος.

«Παιδιά ο άνδρας μου εδώ και 9 μέρες πέθανε», λέει η γυναίκα.

«Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε», της απαντά ο στρατιώτης.

 
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...