Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Mαριούπολη: Στα χέρια Ρώσων ο Διοικητής του Τάγματος Αζόφ – Επιχειρεί να τον λιντσάρει το πλήθος

Διαλύθηκε το 503ο Σύνταγμα Ουκρανών Πεζοναυτών
Στα χέρια των Ρώσων είναι εδώ και λίγη ώρα ο Διοικητής του εθνικιστικού Τάγματος του Αζόφ στην Μαριούπολη


Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν και τον έπιασαν ζωντανό και τον περιφέρουν στο κέντρο της πόλης πριν τον πάνε για περαιτέρω ανακρίσεις.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του συγκεντρώθηκε πλήθος που προσπάθησε να τον λιντσάρει για τις ωμότητες που είχαν υποστεί δεκάδες άνθρωποι από τα μέλη του Τάγματος του.

Οι κάτοικοι όρμησαν εξαγριωμένοι πάνω του με μπουνιές και κλωτσιές μόλις είδαν ότι είναι πλέον αιχμάλωτος.

Μαζί του αιχμαλωτίστηκε και ο αναπληρωτής Διοικητής του 503ου Συντάγματος των Ουκρανών Πεζοναυτών ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την Μαριούπολη.

Ο ίδιος είπε σε Ρώσους στρατιωτικούς αλλά και δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο πως η μονάδα του πλέον δεν υφίσταται.

Όσοι απέμειναν έχω χωριστεί σε δύο μικρές ομάδες και προσπαθούν να διαφύγουν από την Μαριούπολη.

Η Μαριούπολη έχει χαθεί οριστικά για την Ουκρανία. Δεν υπάρχει πλέον εστία αντίστασης. Γι αυτό και οι Ρώσοι αποφάσισαν να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στο κέντρο της πόλης παρά το γεγονός πως δεν έχει εκκαθαριστεί 100%

Δημιουργούνται νέες Διοικήσεις σε Χερσώνα -Ζαπορίζιε

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι δημιουργούν νέες διοικήσεις στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας.

“Σε Χερσώνα και Ζαπορίζιε, που ελέγχονται πλήρως από τους Ρώσους, επέστρεψε η ρωσική τηλεόραση. Ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες Διοικήσεις , πολιτικές και στρατιωτικές, ενώ το ρούβλι χρησιμοποιείται ως μέσο συναλλαγών” ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας, Georgy Muradov.

Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις και όσοι έχουν απομείνει από το Τάγμα Αζόφ έχουν εκδιωχθεί εκτός κατοικημένων περιοχών στην Μαριούπολη και έχουν περικυκλωθεί στο εργοστάσιο Azovstal νότια της πόλης, στην ακτή.

“Στην περιοχή της Μαριούπολης, οι συλλήψεις εθνικιστών συνεχίζονται καθώς προσπαθούν να διαφύγουν σε μικρές ομάδες.

Κατά την ανάκριση ενός αιχμαλώτου Ουκρανού Αξιωματικού, έγινε γνωστό ότι από το 503 Σύνταγμα Πεζοναυτών παρέμειναν περίπου 200 άτομα, τα οποία διαλύθηκαν πριν από δύο ημέρες για να εγκαταλείψουν τη ζώνη μάχης στο λιμάνι.

Ένας από τους εκπροσώπους του ουκρανικού επιτελείου διοίκησης εντοπίστηκε ανάμεσα σε μια ομάδα γυναικών, φορώντας ένα γούνινο παλτό και μια φούστα.




warnews247.gr

https://www.triklopodia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...